«Οιστός», Τεύχος 5

2023

Με αφορμή μια εικόνα, φώτισε τις ιστορίες γύρω σου!

Εκδήλωση της Σχολής Επιστημών Αγωγής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας

H Σχολή Επιστημών Αγωγής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας πραγματοποίησε στις 10/12/22 την εκδήλωση «Με αφορμή μια εικόνα, φώτισε τις ιστορίες γύρω σου!».

Στην εκδήλωση προσκλήθηκαν απόφοιτες του προγράμματος Προδημοτικής Εκπαίδευσης του Τμήματος Παιδαγωγικών σπουδών, οι οποίες επισκέφθηκαν το πανεπιστήμιο με τα προσχολικής ηλικίας παιδιά τους και συμμετείχαν σε διαδραστικές δημιουργικές δραστηριότητες στον χώρο της βιβλιοθήκης. Ο χώρος διαμορφώθηκε σε σταθμούς δραστηριοτήτων στις οποίες συμμετείχαν τα παιδιά συνοδευόμενα από τις νηπιαγωγούς αποφοίτους μας, αφού παρακολούθησαν αρχικά ένα θεατρικό δρώμενο. Όλες οι δράσεις αφορούσαν τον τομέα της προσωπικής και κοινωνικής συνειδητοποίησης του αναλυτικού προγράμματος και προγραμματίστηκαν με αφορμή μια εικόνα από το παιδικό βιβλίο χωρίς λόγια, «Follow the Firefly/Run Rabbit, Run!», του Bernardo Carvalho. Οι σταθμοί περιλάμβαναν εικαστικές δραστηριότητες, ένα παιχνίδι δημιουργικής αφήγησης, δραστηριότητες αναδυόμενου αλφαβητισμού και δημιουργικής κίνησης. Στην εκδήλωση συμμετείχαν επίσης μαθήτριες από το Τμήμα Χορού της Σχολής Φόρουμ και η χορωδία τζαζ του Πανεπιστημίου Λευκωσίας με χορογραφίες και τραγούδια σχετικά με το φως και τον συμβολισμό του στη ζωή.

Με αφορμή την εικόνα στο πρώτο δισέλιδο του εικονοβιβλίου, που αποτελεί την αρχή της ιστορίας Follow the Firefly! και το τέλος της ιστορίας Run Rabbit, Run!, ταξιδέψαμε με τις πυγολαμπίδες δημιουργώντας ιστορίες στις αίθουσες διδασκαλίας κατά τη διάρκεια του εξαμήνου σε μαθήματα διδακτικής των εικαστικών, εκπαιδευτικής ψυχολογίας, αναδυόμενης γραφής και ανάγνωσης, σχεδιασμού δραστηριοτήτων στο νηπιαγωγείο και χορού στην εκπαίδευση. Τις ιστορίες μας φωτίσαμε στον χώρο της βιβλιοθήκης δημιουργώντας «χώρο» και παρέχοντας χρόνο για δημιουργική έκφραση σε συνθήκες που κινητοποίησαν τη φαντασία, ενθάρρυναν την ανάληψη ρίσκου και άνοιξαν παράθυρα για δημιουργική έκφραση μέσα από το παιχνίδι. Με την πολύτιμη στήριξη της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, η διαθεματική συνεργασία μελών του διδακτικού προσωπικού της Σχολής Επιστημών Αγωγής είχε ως αποτέλεσμα την ουσιαστική ενεργή εμπλοκή των φοιτητών και των αποφοίτων μας σε δημιουργικές δράσεις.

SHARE
Published On: December 15th, 2022|Categories: Blog, Education, News, OISTOS, School of Education|
Το UNIC χτίζει γέφυρες συνεργασίας με την αγορά εργασίας
Ημερίδες Ενημέρωσης | Γιατί το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας είναι η ιδανική επιλογή για σπουδές στην Ευρώπη

Εγγραφή στο Ενημερωτικό Δελτίο «Οιστός»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ομιλία Καθηγήτριας Άρτεμις Σπύρου, Michigan State University, στην τελετή αποφοίτησης της Σχολής Επιστημών Αγωγής 2023

H Καθηγήτρια Πυρηνικής Φυσικής στο Michigan State University, Άρτεμη Σπύρου μίλησε στους/στις αποφοίτους μας για το πάθος, τη δημιουργικότητα, την ευφυΐα, την ανθεκτικότητα στις δυσκολίες και την εύρεση λύσεων∙ κοινά στοιχεία που χαρακτηρίζουν έναν αποτελεσματικό ερευνητή και έναν μελλοντικό εκπαιδευτικό.

Αριστεύσαντες απόφοιτοι του Τμήματος Παιδαγωγικών Σπουδών για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023

Οι απόφοιτοι μοιράζονται τις εμπειρίες και τα εφόδια που απέκτησαν κατά τη διάρκεια των σπουδών τους, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη και την περηφάνια τους για το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.  

Βραβείο κοινωνικής προσφοράς

Το Τμήμα Παιδαγωγικών Σπουδών και η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Λευκωσίας έχουν κρίνει τη Βασιλεία Γεωργίου, απόφοιτο του Προγράμματος Δημοτικής Εκπαίδευσης και την Αναστασία Γεώργα, απόφοιτο του μεταπτυχιακού προγράμματος της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, άξιες να λάβουν το βραβείο κοινωνικής προσφοράς για το ήθος που επέδειξαν κατά τη διάρκεια των σπουδών, τον παιδιόθεν ζήλο τους για ανιδιοτελή πνευματική, ψυχολογική και έμπρακτη προσφορά στον συνάνθρωπό τους.

Go to Top