Μαθητές λυκείου έκαναν «χειραψία» με την τεχνολογία

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας προσέφερε σε νέους την ευκαιρία να εξερευνήσουν προοπτικές καριέρας στον τομέα Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνίας

Μαθητές Α, Β, και Γ Λυκείου απ’ όλη την Κύπρο είχαν τη μοναδική ευκαιρία να εξερευνήσουν τις προοπτικές καριέρας στον τομέα των Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνίας (ΤΠΕ), σε ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας με τίτλο «Χειραψία με την Τεχνολογία 2019». Πρόκειται για έναν ετήσιο θεσμό, ο οποίος τελεί υπό την αιγίδα του Διευθυντή Μέσης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, κ. Κυπριανού Λούη.

Η φετινή ημερίδα ήταν η έκτη στη σειρά που διοργανώθηκε από το Τμήμα Διοίκησης και Διοικητικών Πληροφοριακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Καθηγητών Πληροφορικής Κύπρου.

Οι μαθητές που έλαβαν μέρος, συμμετείχαν σε εργαστήρια που προσέγγισαν θεματολογίες όπως τα κινούμενα σχέδια, η βιομηχανία παιχνιδιών, η διείσδυση σε έναν web-server, η ρομποτική και η απεικόνιση μεγάλων δεδομένων μέσα από διαδραστικούς χάρτες. Τα εργαστήρια, που επικεντρώθηκαν στις τελευταίες τάσεις της τεχνολογίας, πραγματοποιήθηκαν από τα τμήματα Σχεδιασμού και Πολυμέσων, Διοίκησης και Διοικητικής Πληροφοριακών Συστημάτων, Πληροφορικής και από το Τμήμα Μηχανικής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας. Στο πλαίσιο των εργαστηρίων, οι μαθητές συνομίλησαν με τους καθηγητές κάθε Τμήματος, με στόχο να μπορέσουν να ανακαλύψουν τις ικανότητές τους και να συλλέξουν σημαντικές πληροφορίες αλλά και βιωματικές εμπειρίες, που θα τους φανούν πολύτιμες για την επιλογή της επαγγελματικής τους κατεύθυνσης.

Πραγματοποιήθηκαν επίσης εργαστήρια δημιουργικότητας, ενώ διεξήχθη εποικοδομητικός διάλογος ανάμεσα στους καθηγητές των μαθητών και καθηγητές του Πανεπιστημίου, πάνω σε ζητήματα που αντιμετωπίζουν μέσα, αλλά και έξω από τις σχολικές τάξεις. Κατά τη διάρκεια του διαλόγου, καθηγητές και μαθητές εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την άψογη διοργάνωση της ημερίδας, ευχαριστώντας το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας για την πρωτοβουλία αυτή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ημερίδα συμμετείχαν περισσότεροι από 150 μαθητές, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν οι Δρ. Σωκράτης Μυλωνάς, Επιθεωρητής Πληροφορικής του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, κ. Πέτρος Γάης, Πρόεδρος του Συνδέσμου Καθηγητών Πληροφορικής, και Γιώργος Τζιάζας, Γενικός Διευθυντής της εταιρείας Ascanio Entertainment. Τον γενικό συντονισμό της εκδήλωσης είχε η Δρ. Δέσπω Κτωρίδου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Πληροφορικής και Πρόεδρος του Τμήματος Διοίκησης και Διοικητικής Πληροφοριακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.