Ημερίδα Σύγχρονου Παραμυθιού με θέμα: «Όνειρα, Μελάκ και ένα Χταπόδι: Συζήτηση και βιωματικά εργαστήρια με διακεκριμένους συγγραφείς σύγχρονων παραμυθιών»

Το Σάββατο, 21 Απριλίου 2018, το Τμήμα Παιδαγωγικών Σπουδών, η Έδρα Unesco του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, ο Σύνδεσμος Παιδικού και Νεανικού Βιβλίου και  το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου διοργάνωσαν Ημερίδα Παιδικής Λογοτεχνίας για φοιτητές και εκπαιδευτικούς Προδημοτικής και Δημοτικής Εκπαίδευσης, με θέμα: «Όνειρα, Μελάκ και ένα Χταπόδι: Συζήτηση και βιωματικά εργαστήρια με διακεκριμένους συγγραφείς σύγχρονων παραμυθιών».

Τη βασική διοργάνωση της ημερίδας ανέλαβε η Επίκουρη Καθηγήτρια Νεοελληνικής Λογοτεχνίας και Διδακτικής της, Μαρίνα Ροδοσθένους-Μπαλάφα. Η Ημερίδα περιλάμβανε συζήτηση και βιωματικά εργαστήρια με τους συγγραφείς: Αντώνη Παπαθεοδούλου, Αργυρώ Πιπίνη, Μαρίνα Μιχαηλίδου-Καδή και Πάμελα Αναστασίου- Παπαϊακώβου. Η ημερίδα εστίαζε σε συγκεκριμένα έργα των συγγραφέων που δέχθηκαν διεθνή ή τοπική διάκριση, με στόχο τη δημιουργική ενσωμάτωσή τους στην τάξη ως πολυτροπικά μέσα καλλιέργειας πολλαπλών δεξιοτήτων και πραγμάτευσης δύσκολων θεμάτων, όπως το προσφυγικό, τον πόλεμο, τα στερεότυπα, αλλά και ευχάριστων θεμάτων, όπως το χιούμορ. Τα παραμύθια που παρουσιάστηκαν ήταν τα εξής: Οχ, χταπόδι, λάθος πόδι, Μελάκ μόνος, Παιδικά όνειρα και Όνειρα στην άμμο. Τα τρία πρώτα επιλέγηκαν το 2017 από τη Διεθνή Ψηφιακή Βιβλιοθήκη του Μονάχου για τον  ετήσιο κατάλογο White Ravens, ως βιβλία που αξίζουν διεθνούς αναγνώρισης εξαιτίας των καθολικών θεμάτων που πραγματεύονται, τον εξαιρετικό χειρισμό και την πρωτοτυπία του ύφους και της εικονογράφησής τους, ενώ το τελευταίο έλαβε το πρώτο κρατικό βραβείο Λογοτεχνίας για μικρά παιδιά, Κύπρος 2016.

SHARE
Published On: September 28th, 2018|Categories: Blog, OISTOS|
Ημερίδες επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών της δημοτικής εκπαίδευσης
ONE DREAM. ONE WISH. THINK BIG.

Εγγραφή στο Ενημερωτικό Δελτίο «Οιστός»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τέχνη & Ενσυνειδητότητα

Πολλές φορές νομίζουμε ότι είμαστε παρόντες σε μία δεδομένη στιγμή που κάνουμε κάτι, αλλά δεν είμαστε. Το μυαλό μας χάνεται σε άλλες σκέψεις, π.χ. συστηνόμαστε με κάποιον και αμέσως το επόμενο δευτερόλεπτο δεν θυμόμαστε το όνομά του, ή, όταν τα παιδιά μας μάς μιλάνε, ακούμε πραγματικά τι μας λένε;

Go to Top