Η πρωταθλήτρια Κύπρου στην Κολύμβηση Στέφανη Νικολάου «Νέα Πρέσβειρα» της FISU

Η ένταξη της αθλήτριας στο πρόγραμμα Νέων Πρεσβευτών ανακοινώθηκε από την ΚΟΠΑ και την Παγκόσμια Ομοσπονδία Πανεπιστημιακού Αθλητισμού (FISU)

Η Κυπριακή Ομοσπονδία Πανεπιστημιακού Αθλητισμού (ΚΟΠΑ), σε συνεργασία με την Παγκόσμια Ομοσπονδία Πανεπιστημιακού Αθλητισμού (FISU), ανακοινώνει την ένταξη της πρωταθλήτριας Κύπρου στην κολύμβηση, Στέφανης Νικολάου, στο πρόγραμμα Νέων Πρεσβευτών (Young Ambassadors ) της FISU.

Η Στέφανη είναι δευτεροετής φοιτήτρια Φαρμακευτικής στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και ταυτόχρονα αθλήτρια στην κολύμβηση, με πιο πρόσφατη επιτυχία της την κατάκτηση του τίτλου της Πρωταθλήτριας Κύπρου στο εν λόγω άθλημα.

Σχολιάζοντας την εξέλιξη, ο Δρ. Αιμίλιος A. Σολωμού, Επίτιμος Διευθυντής της Έδρας UNESCO του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΟΠΑ και συντονιστής του προγράμματος Νέων Πρεσβευτών, δήλωσε:

«Ο συνδυασμός αθλητισμού και φοίτησης και η επιτυχημένη ‘διπλή καριέρα’ που πραγματοποιεί η Στέφανη Νικολάου είναι ένας από τους πυλώνες που η ΚΟΠΑ επιθυμεί να στηρίξει και ν’ αναπτύξει έτσι ώστε ν’ αναβαθμιστεί ο Πανεπιστημιακός Αθλητισμός στη χώρα μας και ν’ αναδειχθεί η σημασία του ρητού ‘νους υγιής εν σώματι υγιεί’. Ευχόμαστε στη Στέφανη καλή θητεία και καλή επιτυχία στο έργο της».

Η Στέφανη Νικολάου διαδέχεται την Σιμόνη Κυριάκου (επίσης φοιτήτρια του Πανεπιστημίου Λευκωσίας) που είχε μια πολύ πετυχημένη θητεία και εκπροσώπησε τον Πανεπιστημιακό Αθλητισμό στον διεθνή χώρο με τον καλύτερο τρόπο κατά την τελευταία τετραετία.