Η Διδασκαλία Ξένων Γλωσσών στην Εποχή της Παγκοσμιοποίησης

Πραγματοποιήθηκε το εκπαιδευτικό σεμινάριο του Τμήματος Γλωσσών και Λογοτεχνίας στις εγκαταστάσεις της Globaltraining στην Αθήνα

Το Τμήμα Γλωσσών και Λογοτεχνίας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας πραγματοποίησε με επιτυχία εκπαιδευτικό σεμινάριο με τίτλο «Η Διδασκαλία Ξένων Γλωσσών στην Εποχή της Παγκοσμιοποίησης», στις 22 Ιουνίου στις εγκαταστάσεις της Globaltraining στην Αθήνα.

Σκοπός του σεμιναρίου ήταν η ενδελεχής διερεύνηση του πώς μπορεί να διαμορφωθεί ο τρόπος εκμάθησης ξένων γλωσσών στην εποχή της παγκοσμιοποίησης, όπου η πρόσβαση σε πληροφορίες και σε καινούργιες ευκαιρίες εκμάθησης είναι απεριόριστη, και πώς αυτές με τη σειρά τους μπορούν να διαμορφώσουν τον καινούριο κόσμο.

Μέσα από διαδραστικές παρουσιάσεις και συζητήσεις, το σεμινάριο ανέδειξε τη μεγάλη σημασία της διδασκαλίας ξένων γλωσσών ως τρόπο σύνδεσης πολιτισμών, με ιδιαίτερη αναφορά στη διδασκαλία της Ελληνικής ως δεύτερης/ξένης γλώσσας. Τέλος, στο σεμινάριο συζητήθηκαν αποτελεσματικές μέθοδοι εκμάθησης, εξέτασης και πιστοποίησης ξένων γλωσσών σε πολύγλωσσα περιβάλλοντα.

Η  Πρόεδρος του Τμήματος Γλωσσών και Λογοτεχνίας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, Δρ Πολίνα Μακάη, δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένη από τα αποτελέσματα του εκπαιδευτικού σεμιναρίου και σημείωσε ότι τέτοια σεμινάρια αφορούν όλους/ες, αφού η εκμάθηση ξένων γλωσσών παρέχει πρόσβαση σε καινούριες ευκαιρίες.

Σημειώνεται ότι η ανταπόκριση του κοινού ήταν μεγάλη.

Χαιρετισμό απηύθυνε η:

  • Δρ Πολίνα Μακάη, Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Λευκωσίας

Εισηγήτριες του σεμιναρίου ήταν οι:

  • Δρ Ευδοκία Καραβά, Καθηγήτρια Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών
  • Δρ Μαρία Οικονομίδου–Κογετσίδη, Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Λευκωσίας
  • Δρ Ουρανία Βοσκάκη–Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας
  • Δρ Θωμαΐς Ρουσουλιώτη, Ερευνήτρια-Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας

Το σεμινάριο έκλεισε με παρουσίαση του Εξ Αποστάσεως Μεταπτυχιακού Προγράμματος «Διδασκαλία της Ελληνικής ως Δεύτερης/Ξένης Γλώσσας».

Στον πιο κάτω σύνδεσμο μπορείτε να παρακολουθήσετε αποσπάσματα από τις πιο πάνω ομιλίες:
https://globaltraining.webex.com/globaltraining/lsr.php?RCID=d4c9396d2e8fa35a80edf7da4d3e7e07