Γυαλιά μικτής πραγματικότητας στο Πρόγραμμα Φυσικοθεραπείας του Παν. Λευκωσίας

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και το Πρόγραμμα Φυσικοθεραπείας απέκτησαν πρόσφατα τα γυαλιά μικτής πραγματικότητας HoloLens2, τα οποία προμηθεύτηκαν από την εταιρεία Ascanio.

Τα γυαλιά παραδόθηκαν στο Πανεπιστήμιο στις 12 Ιανουαρίου από τον CEO και τον CTO της εταιρείας Ascanio, κ. Γιώργο Τζιάζα, και κ. Μηνά Κυριάκου. Τα ειδικά αυτά γυαλιά που ενισχύουν τον εξοπλισμό του προγράμματος Φυσικοθεραπείας του Πανεπιστημίου, παρέλαβαν η συντονίστρια του προγράμματος Φυσικοθεραπείας Δρ. Χριστίνα Μιχαηλίδου και η διδακτορική φοιτήτρια Έλενα Παπαμιχαήλ.

Σημειώνεται ότι το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας είναι το πρώτο πανεπιστήμιο στη Κύπρο που αποκτά τον συγκεκριμένο εξοπλισμό, ο οποίος μπορεί να αξιοποιηθεί για ακαδημαϊκούς, ερευνητικούς αλλά και παρεμβατικούς σκοπούς.

Τα γυαλιά HoloLens2 θα χρησιμοποιηθούν κατά τη διεξαγωγή έρευνας στο διδακτορικό πρόγραμμα Φυσικοθεραπείας. Πρόκειται για το πρώτο πρόγραμμα μικτής πραγματικότητας που αξιοποιείται για σκοπούς φυσικής αποκατάστασης που εφαρμόζεται στην Κύπρο, στο πλαίσιο του οποίου χρησιμοποιούνται τα γυαλιά σαν παρεμβατικό μέσο.

Σχετικά με τα γυαλιά μικτής πραγματικότητας

Η μικτή πραγματικότητα συνδυάζει στοιχεία από τον φυσικό και τον ψηφιακό κόσμο, δημιουργώντας ένα περιβάλλον στο οποίο ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να λάβει και να επεξεργαστεί  πολλαπλά ερεθίσματα εντός πραγματικού χώρου και χρόνου. Τα γυαλιά HoloLens2 παρέχουν μια γκάμα διαδραστικών λειτουργικών προγραμμάτων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ανάλογα με τον επιδιωκόμενο στόχο.

Τα εν λόγω γυαλιά δίνουν στο πρόγραμμα Φυσικοθεραπείας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας τη δυνατότητα ανάπτυξης σε πολλαπλούς τομείς. Παρέχουν νέες δυνατότητες στον ερευνητικό τομέα, αλλά και ως προς την ανάπτυξη νέων προγραμμάτων που ενδυναμώνουν τη διδασκαλία και τη διαδραστικότητα με τους φοιτητές.

Εδώ μπορείτε να δείτε βίντεο από το αρχικό στάδιο δημιουργίας του πρώτου λογισμικού προγράμματος για το πρόγραμμα Φυσικοθεραπείας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.