Loading Events

Tο Τμήμα Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης και Τμήμα Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστήμιου Λευκωσίας και το Τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης και Κοινωνικής Εργασίας του Πανεπιστήμιου Πατρών διοργανώνουν την ημερίδα με τίτλο, Παιδική Προστασία και Βέλτιστο Συμφέρον του Παιδιού: Διεπιστημονικές Παρεμβάσεις, το Σάββατο, 10 Οκτωβρίου 2026, μεταξύ 10:00 -14:30, στο ξενοδοχείο Βυζαντινό στη Πάτρα (Ρήγα Φεραίου 106 Πάτρα, 262 21).

Η παιδική προστασία αποτελεί ίσως ένα από τα πολυπλοκότερα συστήματα σ ένα κράτος πρόνοιας λόγω της σημαντικότητας των εξυπηρετούμενων ομάδων (παιδιά, οικογένειες, γονείς) για τον κοινωνικό ιστό αλλά και γιατί ειδικότητες από εκπαιδευτικούς, επαγγελματίες υγείας κοινωνικούς λειτουργούς, ψυχολόγους και νομικούς συνεργάζονται μ ένα στόχο; την διασφάλιση του Βέλτιστου Συμφέροντος του Παιδιού.

Εντούτοις σήμερα πιο πολύ από ποτέ, καθίσταται πιο επιτακτική η ανάγκη να αναθεωρήσουμε, να αναμορφώσουμε και να επικαιροποιήσουμε τις γνώσεις και τις δεξιότητες των επαγγελματιών στο χώρο της παιδικής προστασίας σε επίπεδο πολιτικής και προγραμμάτων, με στόχο την δημιουργία ενός σύγχρονου και καινοτόμου Συστήματος Παιδικής Προστασίας.

Η ημερίδα απευθύνεται σε επαγγελματίες του χώρου της παιδικής προστασίας, όπως κοινωνικούς λειτουργούς, εκπαιδευτικούς, ψυχολόγους, νομικούς, ιατρούς, επιμελητές ανηλίκων, καθώς και σε φοιτητές των παραπάνω ειδικοτήτων.

Η είσοδος στην ημερίδα είναι ελεύθερη, ενώ θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής σε όσους συμμετέχοντες παρευρεθούν με φυσική παρουσία.

Η ημερίδα θα μεταδίδεται και ζωντανά μέσω διαδικτύου. 

Το πρόγραμμα της ημερίδας καθώς και ομιλητές/τριες θα ανακοινωθούν σύντομα.

Registration Form – Δήλωση Συμμετοχής

Share This, Choose Your Platform!

Go to Top