Επιτυχημένη η συμμετοχή φοιτητών του Τμήματος Διοίκησης του Πανεπιστημίου Λευκωσίας στο πρόγραμμα “Seeds for the Future” της Huawei

Ιδιαίτερα επιτυχημένη ήταν η συμμετοχή φοιτητών του Πανεπιστημίου Λευκωσίας στο ετήσιο πρόγραμμα της Huawei Technologies Cyprus, “Seeds for the Future”, που ολοκληρώθηκε τον Ιούλιο 2023, καθώς μία από τις νικήτριες ομάδες αποτελείται από φοιτητές του Τμήματος  Διοίκησης της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

Συγκεκριμένα, την ομάδα αποτελούν οι φοιτητές Slindokuhle Kubeka (επικεφαλής της ομάδας, φοιτητής στο πρόγραμμα MBA, Concentration Entrepreneurship and Digital Transformation), η Maria Lobanova (φοιτήτρια στο πρόγραμμα BBA Concentration Entrepreneurship and Innovation) και η Mariana Abdel Hak (φοιτήτρια στο πρόγραμμα BSc Management Information Systems).

Χαιρετίζοντας την τελετή παρουσίασης των αποτελεσμάτων του προγράμματος, η Καθ. Δέσπω Κτωρίδου, Πρόεδρος του Τμήματος Διοίκησης, ανέφερε πως η εφαρμογή Case studues  από την  Huawei στο μάθημα MGT-372, Διοίκηση Καινοτομίας και Τεχνολογίας, ήταν η καλύτερη εμπειρία που θα μπορούσε να δώσει στους φοιτητές της: «Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας έχει την τιμή να συνεργάζεται με την Huawei Κύπρου και να συμμετέχει στο Seeds for the Future, που στοχεύει στην ανάπτυξη εξειδικευμένων, τοπικών ταλέντων ΤΠΕ και στη γεφύρωση της επικοινωνίας μεταξύ χωρών και πολιτισμών. Είναι μεγάλη μου τιμή και χαρά που τρεις φοιτητές του Τμήματος Διοίκησης συμμετείχαν στο διαγωνισμό Seeds for the Future», σημείωσε η καθ. Κτωρίδου.

Το φετινό “Seed for the Future” είχε διάρκεια 8 ημέρες και έλαβε χώρα από τις 19 μέχρι τις 26 Ιουνίου. Οι φοιτητές πανεπιστημίων της Κύπρου είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν 4 ώρες ηχογραφημένης μάθησης, 14 ώρες μαθημάτων livestream και την ομαδική εργασία «Tech4Good».

Τα υποχρεωτικά ηχογραφημένα μαθήματα ήταν εισαγωγικού επιπέδου για όλους τους φοιτητές με ακαδημαϊκό υπόβαθρο όσον αφορά τις Τεχνολογίες Πληροφορικές και Επικοινωνιών, συμπεριλαμβανομένων των 5G, AI, Cloud Computing και Digital Power. Οι φοιτητές είχαν επίσης τη δυνατότητα να εμβαθύνουν και να ενταχθούν στα μαθήματα για προχωρημένους.

Όσοι συμμετείχαν στο πρόγραμμα έχουν επίσης την ευκαιρία να παρακολούθησαν το Startup Sprint στην Κίνα για να αποκτήσουν πραγματική επιχειρηματική εμπειρία. Οι νικήτριες ομάδες θα λάβουν 100 χιλιάδες δολάρια για την ίδρυση νεοφυών επιχειρήσεων και ο/η φοιτητής/τρια με την υψηλότερη βαθμολογία θα ταξιδέψει στη Σύνοδο Κορυφής Ταλέντων, με τα έξοδα να καλύπτονται από την Huawei.

Το Seeds for the Future είναι το μεγαλύτερο και πιο παραδοσιακό πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Huawei με τις υψηλότερες επενδύσεις που για περισσότερο από δέκα χρόνια καλλιεργεί κορυφαία ταλέντα και εμπνέει την επόμενη γενιά ηγετών μέσω της τεχνολογικής καινοτομίας και της διαπολιτισμικής ανταλλαγής. Η ηλεκτρονική έκδοση είναι διαθέσιμη από το 2020 και ο πρώτος παγκόσμιος διαγωνισμός Tech4Good ξεκίνησε το 2021.

Μέχρι σήμερα, το πρόγραμμα έχει εφαρμοστεί σε 139 χώρες, φτάνοντας σε περισσότερους από 15.000 νέους φοιτητές και κερδίζοντας την έγκριση περισσότερων από 450 αρχηγών κρατών και υψηλόβαθμων κυβερνητικών αξιωματούχων παγκοσμίως από το Δεκέμβριο του 2022. Στη χώρα μας το Seeds for the Future, πραγματοποιείται τα τελευταία επτά χρόνια προσελκύοντας συνεχώς ολοένα και περισσότερους νέους, και αφήνοντας έντονα το αποτύπωμά του στον τομέα της Τεχνολογίας Πληροφορικής και Επικοινωνιών. Ένα εκπαιδευτικό online πρόγραμμα που προσφέρεται σε φοιτητές, μετά από επιλογή των καλύτερων ταλέντων που επιδεικνύουν ενδιαφέρον για τον τομέα των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογικής έρευνας.