Επίσκεψη του Πρέσβη της Ιαπωνίας στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας

Συζητήθηκαν η αναβάθμιση της συνεργασίας του Πανεπιστημίου με την Πρεσβεία και πανεπιστήμια στην Ιαπωνία

Ο  νέος Πρέσβης της Ιαπωνίας, κ. Yoshio Yamawaki, επισκέφθηκε το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας την Τρίρη 28 Μαρτίου 2023.  Κατά την επίσκεψή του, ο κύριος Πρέσβης συναντήθηκε με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου, Καθηγητή Φίλιππο Πουγιούτα, τον Ανώτατο Εκτελεστικό Διευθυντή κ. Αντώνη Πολεμίτη και τον Αντιπρύτανη Ακαδημαϊκών Υποθέσεων, Καθηγητή Παναγιώτη Αγγελίδη.  Ο Πρέσβης συνοδευόταν από τον Πρώτο Γραμματέα Eiichi Sone και τον λειτουργό της Πρεσβείας κ. Κυριάκο Αναστασίου.

Ο Πρύτανης Πουγιούτας παρουσίασε στον Πρέσβη πληροφορίες σχετικά με το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, εστιάζοντας στην υψηλού επιπέδου εκπαίδευση που προσφέρεται και στις διακρίσεις του Πανεπιστημίου Λευκωσίας στις σημαντικότερες πανεπιστημιακές κατατάξεις, και ιδιαίτερα την κατάταξή του μεταξύ των κορυφαίων 501-600 πανεπιστημίων στον κόσμο (Times Higher Education World University Rankings 2023). Ο Πρύτανης παρουσίασε επίσης φωτογραφικό υλικό των μέχρι τώρα εκδηλώσεων που διοργανώθηκαν στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας σε σχέση με την ιαπωνική κουλτούρα.

Ο Πρέσβης κ. Yamawaki μίλησε για τις δυνατότητες αναβάθμισης της συνεργασίας μεταξύ του Πανεπιστημίου και της Πρεσβείας και εξέφρασε την πρόθεση να στηρίξει το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, στις προσπάθειές του για περαιτέρω διεθνοπίηση.

Στη συνέχεια, ο Πρύτανης, ο κ. Πολεμίτης  και ο Καθηγητής Ανγελίδης συζήτησαν με τον κ. Πρέσβη πιθανούς τομείς συνεργασίας με ιαπωνικά πανεπιστήμια και ερευνητικούς φορείς.

Κλείνοντας, ο Πρύτανης Πουγιούτας και ο κ. Πολεμίτης ευχαρίστησαν τον Πρέσβη για την επίσκεψη, υπογραμμίζοντας ότι το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας είναι πάντα στη διάθεση της Πρεσβείας για συνεργασία και στήριξη των Ιαπώνων φοιτητών που σπουδάζουν στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.