Είστε ευχαριστημένοι από τον προσωπικό σας γιατρό; Πόσο εύκολα μπορείτε να κλείσετε ραντεβού; Και όταν τον χρειαστείτε, ανταποκρίνεται άμεσα; Δυστυχώς, στη δική μου περίπτωση,  ο βαθμός ικανοποίησης του μέχρι πρότινος προσωπικού μου γιατρού ήταν… μάλλον χαμηλός. Το κερασάκι, ήταν πριν από περίπου ένα μήνα: Κόλλησα κορονοϊό, κατάφερα να του μιλήσω την τρίτη μέρα που αρρώστησα και σχεδόν χρειάστηκε να απολογηθώ που τον ενόχλησα. Πάνω που πήρα την απόφαση ν’ αλλάξω γιατρό, μού ζητήθηκε να γράψω ένα θέμα για το Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Λευκωσίας (UNIC Medical Centre). Κι επειδή όπως λένε, όταν ψάχνεις, βρίσκεις, στο πλαίσιο της σχετικής διερεύνησης απέκτησα νέο προσωπικό γιατρό! [GS1] 

Να λοιπόν, όσα έμαθα για το Medical Centre [GS2] του UNIC.

Adform publisher tag
Tag for placement “Reporter_InviewVideo_1280x720”, placement ID 1136472, publisher “Reporter.com.cy”, publisher ID 146000

Γενικές πληροφορίες: Λειτουργεί από το 2019 και είναι συμβεβλημένο με το Γενικό Σχέδιο Υγείας (ΓεΣΥ). Έχει ως στόχο την προσφορά πρωτοβάθμιας φροντίδας, όχι μόνο στα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας και των οικογενειών τους, αλλά και των πολιτών ευρύτερα, αφού οποιοσδήποτε έχει τη δυνατότητα να επιλέξει έναν από τους προσωπικούς γιατρούς που εργάζονται στο Κέντρο.

Διαθέτει σύγχρονες και άρτια εξοπλισμένες εγκαταστάσεις, βρίσκεται στην πανεπιστημιούπολη και συγκεκριμένα, στο κτήριο «Έρευνας και Τεχνολογίας» στην οδό Μάρκου Δράκου 8, στην Έγκωμη.

Πρόκειται για ένα πρότυπο-ιατρικό κέντρο, το οποίο προσφέρει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες, οι οποίες βασίζονται στο διεθνώς αναγνωρισμένο σύστημα μιας ολοκληρωμένης, ολιστικής και τεκμηριωμένης προσέγγισης στην πρακτική της πρωτοβάθμιας περίθαλψης.

Το προσωπικό του: Σήμερα, το UNIC Medical Centre στελεχώνεται από πέντε προσωπικούς γιατρούς. Αυτοί είναι οι: δρ. Αναστάσης Σιόφτανος ο οποίος είναι και ο διευθυντής του, δρ. Χρήστος Μιχαήλ, δρ. Εμανουέλλα Γεωργίου, δρ. Ευαγόρας Νικολαϊδης και δρ. Γιώργος Αθανασίου. Επίσης, διαθέτει καρδιολόγο, τον δρ. Ηλία Κουτσογιώργη, και επισκέπτες γιατρούς που καλύπτουν τις ειδικότητες της παθολογίας, γυναικολογίας, γαστρεντερολογίας, ενδοκρινολογίας, νευρολογίας, επεμβατικής ακτινολογίας, ψυχολογίας, και διαιτολογίας. Επιπλέον, σε συνεργασία με τον Όμιλο Βιοϊατρική, λειτουργεί στις εγκαταστάσεις του χημείο για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασθενών.

Έρευνα και εκπαίδευση: Εκτός από τις πιο πάνω υπηρεσίες, το Medical Centre ασχολείται και με ερευνητικές δράσεις που καλύπτουν τους τομείς της οικογενειακής ιατρικής και της δημόσιας υγείας. Συγχρόνως, αξιοποιείται ως χώρος εκπαίδευσης των φοιτητών της Ιατρικής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και αντίστοιχα, οι γιατροί του διδάσκουν στην εν λόγω Σχολή.

ONLINE ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Με στόχο την καλύτερη και γρηγορότερη εξυπηρέτηση των ασθενών του, το UNIC Medical Center έχει αναπτύξει διαδικτυακές υπηρεσίες για

    • διευθέτηση ραντεβού,

 

    • αίτηση για επανάληψη ιατρικών συνταγών,

 

    • αίτηση για παραπομπή σε ειδικό γιατρό καθώς επίσης και

 

    • διαδικτυακή συνάντηση με τον προσωπικό γιατρό, όταν δεν απαιτείται φυσική παρουσία.

 

ΟΛΑ ΣΕ ΜΙΑ ΣΤΕΓΗ

Βασικό πλεονέκτημα του UNIC Medical Center, είναι ότι ο ασθενής-επισκέπτης, μπορεί να βρει όλες τις υπηρεσίες πρωτοβάθμιας περίθαλψης που χρειάζεται, στην ίδια στέγη, συμπεριλαμβανομένης καρδιολογικής μονάδας και μονάδας υπερήχων, όπως επίσης και ιατρικού εργαστηρίου σε συνεργασία με τον Όμιλο Βιοαϊτρικής.

Διεύρυνση υπηρεσιών ο επόμενος στόχος-Τι λέει ο διευθυντής του Κέντρου

«Όπως το ΓεΣΥ είναι καινούργιο στην Κύπρο, έτσι και το Ιατρικό μας Κέντρο είναι κάτι νέο για τη χώρα μας», εξηγεί ο διευθυντής του UNIC Medical Center, Αναστάσης Σιόφτανος.

Ο ίδιος, εργαζόταν στο Ηνωμένο Βασίλειο και επέστρεψε στο νησί μετά από 23 χρόνια.

Η μεγαλύτερη πρόκληση, αναφέρει, «είναι να πετύχει το Medical Centre, μέσα στα δεδομένα του ΓεΣΥ», ενώ ο στόχος για το άμεσο μέλλον είναι να διευρυνθούν ακόμα περισσότερο οι υπηρεσίες που προσφέρει προς την κοινότητα, τόσο την πανεπιστημιακή όσο και την ευρύτερη κοινωνία των πολιτών.

INFO:

Ώρες λειτουργίας: 09:00-18:00 (Δευτέρα – Παρασκευή)

Ιστοσελίδα: www.med.unic.ac.cy/upcc/

Email: [email protected]

Διεύθυνση: Μάρκου Δράκου 8, 2409 Έγκωμη

Τηλέφωνο: 22-368900

 

Source: Ένα πανεπιστημιακό Ιατρικό Κέντρο για εμάς | Reporter Cyprus | Advertorial