Τμήμα Επιστημών Ζωής και Υγείας2022-08-29T13:20:41+03:00

Τμήμα Επιστημών Ζωής και Υγείας

Σχολή Επιστημών και Μηχανικής

Home|Σχολή Επιστημών και Μηχανικής|Τμήμα Επιστημών Ζωής και Υγείας

Τμήμα Επιστημών Ζωής και Υγείας

Οι Βιοϊατρικές Επιστήμες είναι ένας συναρπαστικός τομέας που χαρακτηρίζεται από έναν γρήγορο ρυθμό ανάπτυξης και πρωτοποριακά ιατρικά επιτεύγματα. Έμφαση δίνεται κυρίως στη θεραπεία ασθενειών με βλαστοκύτταρα, τη γονιδιωματική και τη θεραπεία ασθενειών που προσβάλουν τη γνωστική λειτουργία του ανθρώπου. Επιπλέον, η χαρτογράφηση του ανθρώπινου γονιδιώματος, η ραγδαία ανάπτυξη νέων τεχνολογιών και η εξατομικευμένη Ιατρική με εφαρμογές στην θεραπεία του καρκίνου και άλλων ασθενειών, γίνονται πραγματικότητα. Γι’ αυτό τον λόγο, ένα πτυχίο από το Τμήμα Επιστημών Ζωής και Υγείας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας είναι αφενός συναρπαστικό και αφετέρου ανοίγει την πόρτα σε ένα ευρύ φάσμα ευκαιριών απασχόλησης στους τομείς της φροντίδας υγείας, της έρευνας και της εκπαίδευσης. Τα προγράμματά μας θα σας δώσουν την ευκαιρία να συμμετάσχετε σε μιαν άκρως ενδιαφέρουσα, καινοτόμο επιστημονική έρευνα, και θα σας δώσουν τα εφόδια για να συμβάλετε στη βελτίωση των προτύπων της υγείας στην Κύπρο και το εξωτερικό.

Προγράμματα Σπουδών

Γιατί να Σπουδάσετε στο Τμήμα Επιστημών Ζωής και Υγείας στο UNIC

  • Εγνωσμένου κύρους ακαδημαϊκό προσωπικό, με μεγάλο αριθμό διδασκόντων πλήρους απασχόλησης που συμμετέχουν ενεργά σε ερευνητικές δραστηριότητες σε διαφορετικά πεδία, με πάνω από 50 δημοσιεύσεις ετησίως

  • Το μεγαλύτερο Τμήμα στον τομέα του στην Κύπρο, με πρωτοποριακή διδακτέα ύλη, δομημένη πάνω σε δυναμικά προγράμματα σπουδών

  • Το πρόγραμμα Βιολογίας του Ανθρώπου, το οποίο είναι το πρώτο στο είδος του που προσφέρεται σε Κύπρο και Ελλάδα, με επιλογή ειδίκευσης στην Κυτταρική Βιολογία, έναν από τους πιο ραγδαία αναπτυσσόμενους τομείς στη βιολογική έρευνα

  • Τα προγράμματα της Φαρμακευτικής και της Επιστήμης του Αθλητισμού είναι τα μεγαλύτερα στην Κύπρο από άποψη εγγραφής φοιτητών

  • Προγράμματα πλήρως αναγνωρισμένα από τις αντίστοιχες Επαγγελματικές Οργανώσεις στην Κύπρο και την ΕΕ

  • Ερευνητικά και διδακτικά εργαστήρια προηγμένης τεχνολογίας

  • Το πρώτο πρόγραμμα στην Επιστήμη του Αθλητισμού στην Κύπρο

  • Υψηλό ποσοστό άμεσης εξεύρεσης εργασίας στην Κύπρο και στο εξωτερικό μετά την αποφοίτηση

Τι λένε οι φοιτητές μας

Even though I’m not at the end of the line yet, I’ve already gained so much during my time at UNIC: knowledge, confidence, opportunities, and friends. Studying Pharmacy has definitely been a challenge, but such an exciting and worthwhile journey. I’ve learned so much and can’t wait for what’s ahead!

Nadimeh Halloum, Pharmacy, Class of 2018

Τα νέα του Τμήματος

Το Πρόγραμμα Φαρμακευτικής Πανεπιστημίου Λευκωσίας θα απονέμει Μεταπτυχιακό Τίτλο Σπουδών (Integrated Master)

Η επιτυχής ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου σπουδών, που οργανώνεται από το Πρόγραμμα Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, οδηγεί στην απονομή Eνιαίου και Aδιάσπαστου Tίτλου Σπουδών Μεταπτυχιακού Επιπέδου (Integrated Master)

Οι εκδηλώσεις του Τμήματος

Η Διημερίδα, που τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργού Υγείας κ. Μιχάλη Χατζηπαντέλα, θα πραγματοποιηθεί στις 21-22 Οκτωβρίου στο CINE Studio του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας διαθέτει το πρώτο και μεγαλύτερο προπτυχιακό πρόγραμμα Επιστήμης του Αθλητισμού στην Κύπρο, όπως επίσης μεταπτυχιακό και διδακτορικό πρόγραμμα σπουδών στους τομείς της άσκησης και της φυσικής αγωγής.

Η διαδικτυακή παρουσίαση είναι δωρεάν και ανοικτή για όλους, αλλά απευθύνεται κυρίως σε μαθητές λυκείου, φοιτητές, γονείς και επαγγελματίες του αντικειμένου.

Go to Top