Τμήμα Μηχανικής2019-01-25T16:48:41+02:00

Τμήμα Μηχανικής

Τμήμα Μηχανικής

Το Τμήμα Μηχανικής προσφέρει όλους τους βασικούς επιμέρους κλάδους της Μηχανικής, δηλαδή Ηλεκτρολογική Μηχανική, Μηχανική Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, Μηχανολογική Μηχανική, Πολιτική Μηχανική & Μηχανική Περιβάλλοντος, και Μηχανική Πετρελαίου & Φυσικού Αερίου. Τα πέντε επιμέρους πεδία της Μηχανικής υπόκεινται σε διαρκή τεχνολογική εξέλιξη χάρη σε μια πληθώρα νέων ανακαλύψεων και πρωτοποριακών εφαρμογών σε διάφορους τομείς της κοινωνίας. Κάθε πρόγραμμα υποστηρίζεται από διεθνώς αναγνωρισμένους διδάσκοντες με μακρά πείρα στη διδασκαλία και την έρευνα, αλλά και από πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια υψηλής τεχνολογίας, που προάγουν την πρακτική εμπειρία και την τεχνική κατάρτιση. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ικανούς και επιδέξιους μηχανικούς, με γερό θεωρητικό και πρακτικό υπόβαθρο σε διάφορους τομείς της μηχανικής.

Προγράμματα Σπουδών

Νέα & Εκδηλώσεις

ΝΕΑ
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας συμμετέχει στη «Βραδιά του Ερευνητή 2019»

H ετήσια γιορτή της επιστήμης, της έρευνας και της καινοτομίας, η εκδήλωση «European Researchers’ Night» πραγματοποιείται φέτος στις 27 Σεπτεμβρίου 2019 στη Λευκωσία από τις 17.00 μέχρι τις 24.00, με ελεύθερη είσοδο.

Ημέρα Ενημέρωσης κατοίκων Βασιλικού για σπουδές στον τομέα Φυσικού Αερίου

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας διοργανώνει Ημερίδα Ενημέρωσης των κατοίκων της περιοχής Βασιλικού, σχετικά με τα προγράμματα σπουδών που προσφέρει στον τομέα Φυσικού Αερίου και τις σχετικές υποτροφίες που προσφέρει το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας.

Προκήρυξη του 3ου Παγκύπριου Διαγωνισμού Ρομποτικής ROBOTEX

Προκήρυξη του 3ου Παγκύπριου Διαγωνισμού Ρομποτικής ROBOTEX Με το Πανεπιστήμιο [...]

Διεκδικήστε Υποτροφίες στον Τομέα του Φυσικού Αερίου

Το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού έχει ανακοινώσει αριθμό υποτροφιών συνολικού ύψους €850.000, για το έτος 2018-19, για προπτυχιακά, μεταπτυχιακά και διδακτορικά προγράμματα, συμπεριλαμβανομένων και των προγραμμάτων του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, το οποίο πρωτοπορεί στον τομέα των υδρογονανθράκων.

“DECENTRALIZED 2017”: Οι εγγραφές για το Πρωτοποριακό Συνέδριο Blockchain άρχισαν

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας (UNIC) ανακοινώνει την έναρξη των εγγραφών για [...]

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας συμμετέχει στη «Βραδιά του Ερευνητή 2017»

Join the Research Cult!   H μεγάλη, ετήσια γιορτή της [...]