Πρόσκληση Ενδιαφέροντος για Αιτήσεις Εγγραφών στο Εξ Αποστάσεως Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στις Διεθνείς Σχέσεις και Ευρωπαϊκές Σπουδές του Πανεπιστημίου Λευκωσίας

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας ανακοινώνει το άνοιγμα εξήντα (60) θέσεων για την εισδοχή στο Εξ Αποστάσεως Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στις Διεθνείς Σχέσεις και Ευρωπαϊκές Σπουδές (ΜΑ) για το Χειμερινό Εξάμηνο 2020.

Το πρόγραμμα αποσκοπεί να προσφέρει υψηλότατο επίπεδο επιστημονικής γνώσης μέσα από την εξειδίκευση στη γνωστική ενότητα που συγκροτείται από τα γνωστικά αντικείμενα/πεδία των Διεθνών Σχέσεων και των Ευρωπαϊκών Σπουδών, της Πολιτικής Επιστήμης και άλλα αντικείμενα που εντάσσονται στο ευρύτερο πεδίο των Κοινωνικών Επιστημών.

Η συστηματική, μεταπτυχιακού επιπέδου κατάρτιση στα παραπάνω γνωστικά αντικείμενα μπορεί να αποτελέσει κρίσιμο εφόδιο για άτομα που στοχεύουν να εργαστούν σε πλήθος τομέων, οργανισμών και επαγγελμάτων. Ενδεικτικά, τα εφόδια που θα αποκομίζουν οι απόφοιτοι του Προγράμματος θα είναι χρήσιμα: σε υπηρεσίες του δημοσίου τομέα (π.χ. υπηρεσίες που εμπίπτουν στην αρμοδιότητα Υπουργείων Εξωτερικών, όπως το Διπλωματικό Σώμα, Άμυνας, όπως οι Ένοπλες Δυνάμεις, Εμπορίου κ.α.), σε πολυεθνικές εταιρείες, κύρια δε σε εταιρείες με διεθνή δικτύωση και ανάγκη παρακολούθησης των τάσεων που αναπτύσσονται στα πλαίσια του διεθνούς συστήματος, σε Διεθνείς Οργανισμούς (π.χ. Ευρωπαϊκή Ένωση, Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών), σε ακαδημαϊκά ιδρύματα, σε ερευνητικά κέντρα, σε Μη-Κυβερνητικούς Οργανισμούς, διεθνούς ή εθνικής εμβέλειας.

Βασικό πυλώνα της εκπαιδευτικής προσέγγισης αποτελεί ο συνδυασμός της θεωρητικής με την πρακτική διάσταση των ζητημάτων που ανακύπτουν στη γνωστική ενότητα των Διεθνών Σχέσεων και των Ευρωπαϊκών Σπουδών και η ανάπτυξη της ικανότητας για θεωρητικά στέρεη αλλά και πρακτικά αποτελεσματική αντιμετώπιση των ζητημάτων αυτών. Από τη σκοπιά των επιμέρους γνωστικών αντικειμένων, ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στις διάφορες διαστάσεις και φαινόμενα που άπτονται του ευρύτερου πεδίου της διεθνούς πολιτικής, ως επίσης και στην ευρωπαϊκή διάσταση των ζητημάτων και στη διασύνδεσή τους με τις προκλήσεις, τις αδυναμίες αλλά και την προοπτική της ευρωπαϊκής πολιτικής, οικονομικής, πολιτιστικής και κοινωνικής «ολοκλήρωσης».

Το πρόγραμμα προσφέρεται στην ελληνική γλώσσα.

Σχετικά με το Πρόγραμμα

Σχολή Νομική
Διάρκεια 1.5 έτος ή 3 εξάμηνα
Αριθμός θέσεων 60 (εξήντα)
Καταληκτική ημερομηνία αιτήσεων 23 Σεπτεμβρίου 2020

Διαδικασία Εισδοχής

Για να ξεκινήσει η διαδικασία αξιολόγησης της αίτησής σας, θα χρειαστεί να υποβάλετε τα ακόλουθα έγγραφα:

  1. Αίτηση Εισδοχής.
  2. Βιογραφικό Σημείωμα (CV).
  3. Επικυρωμένο Αντίγραφο Πτυχίου – Προπτυχιακός τίτλος σπουδών στις Κοινωνικές Επιστήμες, ή άλλο συναφές αντικείμενο. Η συνάφεια του πτυχίου με το αντικείμενο του Προγράμματος θα αξιολογηθεί αναλόγως.
  4. Επικυρωμένο Αντίγραφο Αναλυτικής Βαθμολογίας.
  5. Έκθεση Προσωπικών Στόχων και Ερευνητικών Ενδιαφερόντων (περίπου 2 σελίδες) – Μια επιστολή στην οποία θα αναφέρονται οι επιμέρους ικανότητες και δυνατότητες του υποψηφίου, το βιογραφικό του, καθώς επίσης οι προσδοκίες του από το πρόγραμμα και ο τρόπος με τον οποίο θα τον βοηθήσει στην προσωπική ανέλιξη και στην ανάπτυξη της καριέρας του.
  6. Αποδεικτικό Γνώσης Αγγλικής Γλώσσας.
  7. Τελική αξιολόγηση: Η Επιτροπή του προγράμματος μεταπτυχιακών σπουδών του Τμήματος, δεδομένου του περιορισμένου αριθμού των υποψηφίων που θα γίνουν αποδεκτοί στο πρόγραμμα, θα αποφασίσει αξιοκρατικά ποιοι είναι οι καταλληλότεροι υποψήφιοι για να γίνουν αποδεκτοί στο πρόγραμμα. Τα κριτήρια αξιολόγησης των υποψηφίων είναι τα ακόλουθα: ακαδημαϊκά και άλλα σχετικά προσόντα, επαγγελματική εμπειρία, συστατικές επιστολές, καλή γνώση μιας τουλάχιστον επιπρόσθετες ξένης γλώσσας, ερευνητικές δυνατότητες του υποψηφίου.

Υποβολή Αίτησης

Για ακαδημαϊκές πληροφορίες σχετικές με το πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών μπορείτε να επικοινωνείτε με τον συντονιστή του προγράμματος, Δρ. Μιχάλη Κοντό, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση [email protected]

Μπορείτε να υποβάλετε την αίτησή σας ηλεκτρονικά:

  1. Συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική Αίτηση Εισδοχής και επισυνάπτοντας τα πιο πάνω έγγραφα στον σύνδεσμο: https://www.unic.ac.cy/el/international-relations-and-european-studies-ma-1-5-years-or-3-semesters-distance-learning-in-greek/
  2. Αποστέλλοντας τα πιο πάνω έγγραφα στην ηλεκτρονική διεύθυνση του συμβούλου εισδοχής σας ή στη γενική ηλεκτρονική διεύθυνση του τμήματος εξ αποστάσεως: [email protected]

Μέθοδος Παράδοσης

Οι φοιτητές έχουν πρόσβαση στα μαθήματά τους μέσω της πλατφόρμας Moodle, μετά την ολοκλήρωση της επίσημης εγγραφής τους στο πρόγραμμα. Το κάθε μάθημα περιλαμβάνει διαλέξεις, ερευνητικές εργασίες, διαδραστικές δραστηριότητες, συμμετοχή σε τηλεδιασκέψεις μέσω WebEx και μια τελική εξέταση στο τέλος του κάθε εξαμήνου.

Ακαδημαϊκό Προσωπικό Προγράμματος

Ανδρέας Θεοφάνους, Καθηγητής (Πολιτική Οικονομία, Διεθνείς Σχέσεις)

Χριστίνα Ιωάννου, Αν. Καθηγήτρια, Αναπληρώτρια Κοσμήτορας Νομικής Σχολής (Ευρωπαϊκή Πολιτική)

Γιώργος Κέντας, Αν. Καθηγητής (Διεθνείς Σχέσεις, Πολιτικές Επιστήμες)

Θεόδωρος Τσακίρης, Αν. Καθηγητής (Γεωπολιτική Ενέργειας)

Κωνσταντίνος Αδαμίδης, Επ. Καθηγητής (Διεθνείς Σχέσεις, Διεθνής Ασφάλεια)

Οδυσσέας Χρήστου, Επ. Καθηγητής (Διακυβέρνηση και Πολιτική)

Μιχάλης Κοντός, Επ. Καθηγητής (Διεθνείς Σχέσεις, Διεθνές Δίκαιο)

Γιώργος Χαραλάμπους, Επ. Καθηγητής (Πολιτικές Επιστήμες)

Γιάννος Κατσουρίδης, Λέκτορας (Πολιτικές Επιστήμες)

Αιμίλιος Σολωμού, Λέκτορας (Ιστορία)

Μαρία Χατζηαθανασίου, Marie Curie Fellow (Διπλωματία, Ιστορία)

Ανδρέας Κάρυος, ΣΕΠ (Ιστορία, Πολιτική)

Νικόλας Ιωαννίδης, ΣΕΠ (Δημόσιο Διεθνές Δίκαιο)

Βικτώρια Πιστικού, ΣΕΠ (Διεθνής Πολιτική Οικονομία)