Διεθνές Συμπόσιο για την Κυπριακή Γραμματεία και την Αναγεννησιακή Λογοτεχνία

Με αφορμή την κυκλοφορία του τόμου “Μελέτες για την Κυπριακή Συλλογή Αναγεννησιακών Ποιημάτων (Εθνικό ίδρυμα Ερευνών, 2022)”, επιμ. Μαρίνα Ροδοσθένους-Μπαλάφα, Αν. Καθηγήτρια Νεοελληνικής Φιλολογίας, Πανεπιστήμιο Λευκωσίας

Στις 4 Δεκεμβρίου 2023 θα πραγματοποιηθεί το “Διεθνές Συμπόσιο για την Κυπριακή Γραμματεία και την Αναγεννησιακή Λογοτεχνία” στη Λεβέντειο Πινακοθήκη στη Λευκωσία, με αφορμή την παρουσίαση του τόμου “Μελέτες για την Κυπριακή Συλλογή Αναγεννησιακών Ποιημάτων (Εθνικό ίδρυμα Ερευνών, 2022)”, με επιμέλεια της Μαρίνας Ροδοσθένους-Μπαλάφα, Αναπληρώτριας Καθηγήτριας Νεοελληνικής Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.

Θα συμμετάσχουν οι ακόλουθοι νεοελληνιστές διεθνούς εμβέλειας: David Holton (University of Cambridge), Πασχάλης Κιτρομηλίδης (Ακαδημία Αθηνών, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών), David Ricks (Kings College London), Alfred Vincent (University of Sydney) και Cristiano Luciani (Università di Roma Tor Vergata) και Μαρίνα Ροδοσθένους-Μπαλάφα (Πανεπιστήμιο Λευκωσίας).

Το Συμπόσιο θα χαιρετίσει η υφυπουργός πολιτισμού κ. Βασιλική Κασσιανίδου.

Η εκδήλωση θα προβάλλεται και διαδικτυακά. 

To συμπόσιο υλοποιείται με χρηματοδότηση του Υφυπουργείου Πολιτισμού και την υποστήριξη του Ιδρύματος Α. Γ. Λεβέντης και του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

Για κρατήσεις:
Τ. +357 22 842300
E. [email protected]