Αθλητικές βραβεύσεις 2023-2024 Πανεπιστημίου Λευκωσίας, εις μνήμη Μιχάλη Κρασιά

Ο θεσμός της βράβευσης των διακριθέντων στις διοργανώσεις του Πανεπιστημιακού Αθλητισμού της Κύπρου πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας για ένατη συνεχή χρονιά.

Σε τελετή που έλαβε χώρα την Πέμπτη 6 Ιουνίου 2024 στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, βραβεύθηκαν οι φοιτητές και φοιτήτριες που διακρίθηκαν στα Πανεπιστημιακά Πρωταθλήματα της περιόδου 2023-2024. Η φετινή διοργάνωση ήταν αφιερωμένη στη μνήμη του αείμνηστου Δρ. Μιχάλη Κρασιά, πρώην Προέδρου της Κυπριακής Ομοσπονδίας Πανεπιστημιακού Αθλητισμού, ως ελάχιστη αναγνώριση της σημαντικής προσφοράς του στον Πανεπιστημιακό Αθλητισμό. Πριν την έναρξη της τελετής βράβευσης των αθλητών, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας απένειμε στη σύζυγο του Μαρίνα Κρασιά και τα παιδιά του Ιωάννα και Γιώργο ειδικό βραβείο ως φόρο τιμής.

Παρουσία της ακαδημαϊκής και διοικητικής ηγεσίας του Πανεπιστημίου, πολλών αξιωματούχων του Κυπριακού αθλητισμού και γονέων, πραγματοποιήθηκε η τελετή βράβευσης, η οποία έχει πλέον καθιερωθεί ως θεσμός. «Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας συγχαίρει θερμά όλους τους αθλητές και αθλήτριες, τους γονείς, τους μέντορες, τους προπονητές και τους φίλους, οι οποίοι ακούραστα καθοδήγησαν, ενθάρρυναν και στήριξαν τα παιδιά καθ’ όλη τη διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους».

«Τιμούμε και βραβεύουμε τους φοιτητές και τις φοιτήτριες μας που διακρίθηκαν στις αθλητικές διοργανώσεις της Κυπριακής Ομοσπονδίας Πανεπιστημιακού Αθλητισμού (ΚΟΠΑ)», ανέφερε ο Δρ. Αιμίλιος Σολωμού, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΟΠΑ και Επίτιμος Διευθυντής της Έδρας UNESCO του Πανεπιστημίου Λευκωσίας. «Σε μια εποχή που η κυπριακή κοινωνία αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα, οι επιτυχίες των φοιτητών και φοιτητριών μας στον αθλητισμό μας δίνουν μεγάλη χαρά, καθώς συνοδεύονται από επιτυχείς σπουδές», τόνισε, προσθέτοντας πως ένα μεγάλο «μπράβο» ανήκει και στους γονείς, οι οποίοι στηρίζουν τα παιδιά τους κάτω από δύσκολες συνθήκες. «Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, αναγνωρίζοντας τη σημασία του Πανεπιστημιακού Αθλητισμού, έχει καθιερώσει αυτή την εκδήλωση για να τιμήσει τους αθλητές και αθλήτριες του, προσφέροντας τους βοήθεια με τη μορφή υποτροφιών», επισήμανε αφιερώνοντας το μεγαλύτερο μέρος της ομιλίας του στον Μιχάλη Κρασιά και την προσφορά του στον Πανεπιστημιακό Αθλητισμό.

«Εδώ στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας ενισχύουμε τη λεγόμενη διπλή καριέρα (dual career), δηλαδή την ακαδημαϊκή και την αθλητική, πρωτοτυπώντας παγκοσμίως», επισήμανε ο Καθηγητής Νίκος Καρτακούλλης, Πρόεδρος του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, τονίζοντας πως είναι σημαντικό να υπάρχουν καλοί φοιτητές που παράλληλα να είναι και καλοί αθλητές. Ο Καθ. Καρτακούλλης αναφέρθηκε επίσης στη σημασία του Πανεπιστημιακού Αθλητισμού, που τροφοδοτεί τον εθνικό Κυπριακό Αθλητισμό με τους καλύτερους αθλητές της χώρας, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον Μιχάλη Κρασιά και τη συμβολή του στην ανάπτυξη του Πανεπιστημιακού Αθλητισμού.

«Αυτές οι στιγμές μας εμπνέουν και αναδεικνύουν ένα πολύ σημαντικό ζήτημα: ότι είναι απόλυτα εφικτές οι επιτυχίες στον αθλητισμό και τις σπουδές», επισήμανε η Δρ. Μαίρη Χαραλάμπους Παπαμιλτιάδη, Γενική Διευθύντρια του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού (ΚΟΑ). Είπε επίσης πως ο ΚΟΑ στηρίζει τους αθλητές και τους φοιτητικούς συλλόγους, έδωσε συγχαρητήρια στους αθλητές και τους γονείς τους, ενώ κατέληξε επισημαίνοντας πως στο νέο στρατηγικό σχεδιασμό του ΚΟΑ δίνεται μεγάλη έμφαση στην ενδυνάμωση του Πανεπιστημιακού Αθλητισμού.

Σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα της, η Κάλια Αντωνίου, Πρωταθλήτρια Κύπρου, Αθλήτρια Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο 2020 και φοιτήτρια του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, ευρισκόμενη στο εξωτερικό, όπου ετοιμάζεται για τους θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι, αναφέρθηκε στη ζωή της ως φοιτήτρια και αθλήτρια του Υγρού Στίβου. Μίλησε για τις θυσίες της, ενώ επισήμανε πως το σημαντικότερο όλων είναι να έχει κάποιος στόχους.

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας συγχάρηκε επίσης τις αθλήτριες της ποδηλασίας Κωνσταντίνα Γεωργίου, φοιτήτρια της Επιστήμης του Αθλητισμού, που κατέκτησε την 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο, και την Στυλιάνα Καμιλλάρη, φοιτήτρια της Βιολογίας του Ανθρώπου, για την 8η θέση στο Παγκόσμιο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα Ποδηλασίας που διεξάχθηκε στην Κόστα Ρίκα πριν λίγες μέρες.

Ακολούθησαν οι βραβεύσεις:

3η θέση Στίβος- 100μ. Γυναικών, Αντιπτέριση – Μονό Γυναικών, Κολύμβηση- 100 μ. ελεύθερο Ανδρών, 50 μ. πρόσθιο Γυναικών, Επιτραπέζια Αντισφαίριση – Ατομικό Ανδρών, Τζούντο Ανδρών, 3 Ο Ν 3 Καλαθόσφαιρα Ανδρών, 3 Ο Ν 3 Καλαθόσφαιρα Γυναικών, Μπήτς Βόλεϊ Ανδρών, Μπήτς Βόλεϊ Γυναικών, Επιτραπέζια Αντισφαίριση Ανδρών.

2η θέση Μπάτμιντον – Ατομικό Γυναικών, Κολύμβηση- 100 μ. Ύπτιο Ανδρών, 200 μ. Ύπτιο Ανδρών, 100 μ. Πρόσθιο Γυναικών, Μπήτς Βόλεϊ Ανδρών, Μπήτς Βόλεϊ Γυναικών, Αντισφαίριση Ανδρών, Καλαθόσφαιρα Γυναικών, Φούτσαλ Γυναικών, Χειροσφαίριση Ανδρών, Πετοσφαίριση Γυναικών.

1η θέση Στίβος- 100 μ. Γυναικών, Αντιπτέριση- Διπλό Γυναικών, Κολύμβηση- 200 μ. Ελεύθερο Ανδρών, 400 μ. Ελεύθερο Ανδρών, 800 μ. Ελεύθερο Ανδρών, 1.500 μ. Ελεύθερο Ανδρών, Τζούντο Ανδρών 60 κιλά, Τζούντο Ανδρών 73 κιλά, Τζούντο Ανδρών 90 κιλά, Επιτραπέζια Αντισφαίριση-Ατομικό Γυναικών, 3 ΟΝ 3 Καλαθόσφαιρα Ανδρών, 3 ΟΝ 3 Καλαθόσφαιρα Γυναικών, Πετοσφαίριση Ανδρών, Καλαθόσφαιρα Ανδρών.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με το βραβείο αναγνώρισης της συμμετοχής και προσφοράς των φοιτητών και φοιτητριών του Πανεπιστημίου Λευκωσίας οι οποίοι έχουν ολοκληρώσει τις σπουδές τους και πρόκειται να αποφοιτήσουν στο τέλος της Ακαδημαϊκής Χρονιάς 2023-2024.