Άνοιξη, Βιβλίο και Γιορτή

Εκδήλωση για παιδιά και γονείς στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Μέρας Βιβλίου

Η Σχολή Επιστημών Αγωγής, η Βιβλιοθήκη, η και η Έδρα UNESCO του Πανεπιστημίου Λευκωσίας γιόρτασαν την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και Πνευματικών Δικαιωμάτων, διοργανώνοντας γνωριμία και δραστηριότητες με διακεκριμένους συγγραφείς παραμυθιών και παιδαγωγούς. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 21 Απριλίου 2019, στο κτήριο της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, από τις 10:00 π.μ. μέχρι τις 12:30 μ.μ. Απευθύνθηκε  στα παιδιά των υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, ηλικίας 4-12 ετών, και σε όλα  τα συνομήλικα παιδιά που ενδιαφέρονται. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν και να συνομιλήσουν με τους συγγραφείς Αργυρώ Πιπίνη και Βασίλη Παπαθεοδώρου, τη μουσειοπαιδαγωγό Δώρα Κολυπέρα και από το Τμήμα Παιδαγωγικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Λευκωσίας τις Χριστίνα Δημητρίου και Αντωνία Μιχαηλίδου Άκουσαν τις καινούριες ιστορίες των συγγραφέων και διέδρασαν μαζί τους με δημιουργικές και ευχάριστες δραστηριότητες.

Παράλληλα, οι συνοδοί των παιδιών παρακολούθησαν το εργαστήρι με τίτλο «Να σου πω μια ιστορία;», που συντονίστηκε από τη Σκεύη Τσιάκκα, φιλόλογο και αφηγήτρια παραμυθιού η οποία παρουσίασε πώς και γιατί οι γονείς  είναι καλό να αφηγούνται  παραμύθια, μύθους  και ιστορίες στα παιδιά.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με δραματοποίηση του γνωστού παραμυθιού του William E. Joyce, Τα Φανταστικά Ιπτάμενα Βιβλία του κ. Μόρρις Λέσμορ, από τις φοιτήτριες του Τμήματος Παιδαγωγικών Σπουδών του Πανεπιστημίου.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, Καθ. Φίλιππος Πουγιούτας, ο Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων Καθ. Κωνσταντίνος Φελλάς, η Διευθύντρια της Βιβλιοθήκης κ. Μήνα Χαραλάμπους, ο Διευθυντής της Έδρας Unesco Δρ Αιμίλιος Σολωμού και η Επίκουρη Καθηγήτρια του Τμήματος Παιδαγωγικών Σπουδών Μαρίνα Ροδοσθένους-Μπαλάφα.

SHARE
Published On: September 17th, 2020|Categories: Blog, OISTOS|
Εβδομάδα Διδακτορικών Φοιτητών και Ημέρα Γνωριμίας Προπτυχιακών Φοιτητών
Lecturers should constantly develop their teaching skills as well as their topic knowledge, so that they can thrive in a changing environment

Εγγραφή στο Ενημερωτικό Δελτίο «Οιστός»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τέχνη & Ενσυνειδητότητα

Πολλές φορές νομίζουμε ότι είμαστε παρόντες σε μία δεδομένη στιγμή που κάνουμε κάτι, αλλά δεν είμαστε. Το μυαλό μας χάνεται σε άλλες σκέψεις, π.χ. συστηνόμαστε με κάποιον και αμέσως το επόμενο δευτερόλεπτο δεν θυμόμαστε το όνομά του, ή, όταν τα παιδιά μας μάς μιλάνε, ακούμε πραγματικά τι μας λένε;

Go to Top