Ανανέωση της Διαπίστευσης του Προγράμματος Ειδικότητας Νεφρολογικής Νοσηλευτικής

Το Πρόγραμμα  προσφέρεται στην Κύπρο από τον Τομέα Εκπαίδευσης Νοσηλευτικών Υπηρεσιών του Υπ. Υγείας Κύπρου και το Πρόγραμμα Νοσηλευτικής του Παν. Λευκωσίας

Ανανεώθηκε το Πιστοποιητικό Διαπίστευσης του Προγράμματος Ειδικότητας Νεφρολογικής Νοσηλευτικής για το διάστημα 2023-2027.

Το Πρόγραμμα, το οποίο ολοκληρώνεται το Νοέμβριο, προσφέρεται στην Κύπρο από τον Τομέα Εκπαίδευσης Νοσηλευτικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας Κύπρου και το Πρόγραμμα Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας. Στο πλαίσιο του προγράμματος εκπαιδεύονται ήδη 27 νοσηλευτές από τον δημόσιο, κυρίως, αλλά και τον ιδιωτικό τομέα.

Το πιστοποιητικό διαπίστευσης απονεμήθηκε στο Πρόγραμμα κατά τη διάρκεια του 51ου Διεθνούς Συνεδρίου της European Dialysis and Transplant Nurses Association/European Renal Care Association (EDTNA/ERCA) που πραγματοποιήθηκε στο Βίλνιους της Λιθουανίας τον Οκτώβριο.

Το Πιστοποιητικό Διαπίστευσης παρέλαβαν εκ μέρους του Πανεπιστημίου ο Δρ. Ευάγγελος Λατζουράκης, ένας εκ των δύο υπευθύνων του προγράμματος, η υποψήφια διδάκτορας κ. Σωτηρούλα Γλυκή, Πρόεδρος του Τομέα Νεφρολογίας/ΠΑΣΥΝΜ, η κ. Δέσπω Θεοδώρου, πρέσβειρα της EDTNA/ERCA στην Κύπρο, και η κ. Στάθη Πρωτοπαπά, Μέλος του Τομέα Νεφρολογίας/ΠΑΣΥΝΜ.

Στις 28 Ιουλίου 2023 είχε προηγηθεί σχετική διαδικτυακή συνάντηση με εκπροσώπους της Σχολής Επιστημών Ζωής και Υγείας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και της Επιτροπής Διαπίστευσης EDTNA/ERCA. Στη συνάντηση παρούσα ήταν και η Πρόεδρος της EDTNA/ERCA Δρ. Ilaria de Barbieri.

Ο Δρ. John Sedgewick, Πρόεδρος της Επιτροπής Διαπίστευσης EDTNA/ERCA, τόνισε στη συνάντηση τη σημασία του προγράμματος για τη φροντίδα των ατόμων με νεφρική ανεπάρκεια αλλά και την περαιτέρω ανάπτυξη της νοσηλευτικής στην Κύπρο. Τόνισε επίσης την ποιότητα του προγράμματος ως προς το περιεχόμενο, τη δομή και το διδακτικό προσωπικό, καθώς και το γεγονός ότι θα μπορούσε να αποτελέσει πρότυπο για άλλα παρόμοια προγράμματα στην Ευρώπη.

Τη Σχολή Επιστημών Ζωής και Υγείας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας εκπροσώπησαν στη συνάντηση η Καθ. Ελένη Ανδρέου και ο Δρ Χρίστος Πέτρου, Πρόεδροι των Τμημάτων Επιστημών Ζωής και Υγείας αντίστοιχα, και ο Δρ Ευάγγελος Λατζουράκης &η  κ. Σαββούλα Γκόμπριαλ εκ μέρους του Προγράμματος Νοσηλευτικής

Η απονομή των Πιστοποιητικών Συμπλήρωσης αναμένεται να πραγματοποιηθεί τον Δεκέμβριο του 2023.