Ανακοίνωση για συνεργασία πρακτικής άσκησης με ΕΛΠΕ

Στρατηγική συμφωνία Πανεπιστημίου Λευκωσίας – Ελληνικά Πετρέλαια

Νέα Στρατηγική συμφωνία συνεργασίας για την πρακτική άσκηση των φοιτητών του συνομολόγησε με τα Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛΠΕ) στην Κύπρο και την Ελλάδα, το Πρόγραμμα Διαχείρισης Ενεργειακών Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

Η συμφωνία προβλέπει τη διασφάλιση 2 δίμηνων θέσεων πρακτικής άσκησης κατά τους θερινούς μήνες αποκλειστικά για τους φοιτητές του προγράμματος BSc in Energy, Oil and Gas Management. Όπως επισήμανε ο συντονιστής του προγράμματος, Δρ. Θεόδωρος Τσακίρης, «Η διενέργεια πρακτικών ασκήσεων είναι υποχρεωτική για το συγκεκριμένο πρόγραμμα σπουδών και αποτελεί εχέγγυο για την επαγγελματική αποκατάσταση των φοιτητών και φοιτητριών μας».

«Η δυνατότητα «μαθητείας» σε μια τόσο μεγάλη διεθνή επιχείρηση αποτελεί πολύτιμο εφόδιο για την οικοδόμηση επαγγελματικού ήθους και την απόκτηση εμπειρίας, που θα δώσει τη δυνατότητα ανάπτυξης δικτύων επαφής και διασύνδεσης με τη βιομηχανία υδρογονανθράκων σε όλη την Ανατολική Μεσόγειο».

Υπενθυμίζεται ότι ανάλογες συνεργασίες διασφάλισης θέσεων πρακτικής άσκησης έχουν συμφωνηθεί μεταξύ του προγράμματος/Σχολής Επιχειρήσεων και των ακόλουθων επιχειρήσεων σε Κύπρο και Ελλάδα: Όμιλος Επιχειρήσεων Μυτιληναίος/ Μ&Μ Gas, Όμιλος Πετρολίνα, Πετρολίνα Solar, Star Oil, και ΑΗΚ. Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να απευθυνθείτε στον συντονιστή του προγράμματος Δρα. Θεόδωρο Τσακίρη: [email protected].