5ο Διεθνές Διαδικτυακό Συνέδριο «Κτίζοντας Γέφυρες»: Οι εγγραφές άρχισαν!

Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 1-3 Ιουνίου 2022 και η συμμετοχή είναι δωρεάν.

To Τμήμα Παιδαγωγικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και το Τμήμα Προσχολικής, Πολυγλωσσικής και Ειδικής Εκπαίδευσης του University of Nevada – Las Vegas (USA) ανακοινώνουν την έναρξη εγγραφών για το 5ο Διεθνές Διαδικτυακό Συνέδριο «Κτίζοντας Γέφυρες» (Building Bridges V(irtual) International Conference).

To πρόγραμμα του Συνεδρίου περιλαμβάνει ακαδημαϊκούς και εκπαιδευτικούς με σημαντική εμπειρία στην εκπαιδευτική έρευνα και πράξη, των οποίων το έργο επικεντρώνεται στην ισότητα πρόσβασης και στην παροχή ενιαίας και δίκαιης εκπαίδευσης για τα παιδιά με αναπηρία. Το Συνέδριο θα χαιρετίσουν ο Ανώτερος Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, Καθηγητής Κωνσταντίνος Ν. Φελλάς, και ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος και Πρύτανης του University of Nevada – Las Vegas, Καθηγητής Chris L. Heavey. Κεντρικοί ομιλητές θα είναι ο Καθηγητής Hannu Savolainen από το University of Eastern Finland και η Καθηγήτρια Wendy Cavendish από το University of Miami.

Tο διεθνές Συνέδριο «Κτίζοντας Γέφυρες» διατηρεί εδώ και χρόνια μακρά παράδοση στο να φέρνει κοντά την ακαδημαϊκή και εκπαιδευτική κοινότητα για να συζητήσουν καινοτόμες λύσεις σε περίπλοκα κοινωνικά και εκπαιδευτικά ζητήματα που αντιμετωπίζουν διαρκώς τα παιδιά με αναπηρία καθώς και οι οικογένειές τους. Ιδιαίτερα τα τελευταία δύο χρόνια, με τη συνεχιζόμενη πανδημία, έχουν αναδείξει την κρισιμότητα της συλλογικής προσπάθειας για τη στήριξη και την ενδυνάμωση των παιδιών με αναπηρία.

Συνεπώς, συνεχίζεται και φέτος αυτή η παράδοση με το 5ο Διεθνές Συνέδριο «Κτίζοντας Γέφυρες», στο οποίο υποστηρικτές των παιδιών με αναπηρία, με ζήλο και στοχοπροσήλωση, θα συνεργαστούν και θα συζητήσουν τεκμηριωμένες ιδέες και πρακτικές αναφορικά με τη μεγιστοποίηση των δυνατοτήτων των παιδιών με αναπηρία στο ενιαίο σχολείο.

Για εγγραφές και περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Συνεδρίου www.unic.ac.cy/bridges2022/