Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 3ο στη σειρά ετήσιο Διήμερο Διεθνές Συνέδριο EMSI στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας

Οι γεωπολιτικές ανακατατάξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, ο νέος συσχετισμός δυνάμεων ανάμεσα στα αραβικά κράτη, ο ρόλος της Κύπρου στο σκηνικό που διαμορφώνεται στην περιοχή και οι συνεργασίες με γειτονικές χώρες, το Κυπριακό, το ζήτημα της ενέργειας, η εξωτερική πολιτική και οι στόχοι της Τουρκίας, καθώς και οι προκλήσεις που καλείται να διαχειριστεί η Ευρωπαϊκή Ένωση στη Μέση Ανατολή, είναι μερικά από τα βασικά θέματα που εξετάσθηκαν σε βάθος και αναλύθηκαν στη διάρκεια των εργασιών του 3ου ετήσιου Διεθνούς Συνεδρίου EMSI (Eastern Mediterranean Studies Initiative) που διεξήχθη στο Αμφιθέατρο UNESCO του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

Το Συνέδριο διοργανώθηκε από την Πρωτοβουλία Σπουδών Ανατολικής Μεσογείου (EMSI) σε συνεργασία με τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και το Κυπριακό Κέντρο Ευρωπαϊκών και Διεθνών Υποθέσεων.

Οι διοργανωτές υπογράμμισαν ότι μέσα από την καθιέρωση του Συνεδρίου σε ετήσια βάση ως φόρουμ ανάλυσης των εξελίξεων στην Ανατολική Μεσόγειο και την ευρύτερη περιοχή θα αναδειχθεί και ο σημαντικός ρόλος της Κύπρου. Ταυτόχρονα ανέφεραν ότι έχει ήδη αρχίσει η προετοιμασία για το 4ο ετήσιο Συνέδριο EMSI το 2019.