Οι γνώσεις και οι δεξιότητες που απέκτησα ως φοιτητής του Τμήματος Μηχανικής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας αποτέλεσαν γερά θεμέλια πάνω στα οποία αργότερα οικοδομήθηκε η σταδιοδρομία μου.

Είναι γνωστό, πως οι σπουδές στον τομέα της Μηχανικής είναι δύσκολες και απαιτητικές, ωστόσο στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας είναι ταυτόχρονα ευχάριστες και εποικοδομητικές. Ως φοιτητής, αισθανόμουν πολύ τυχερός που είχα την ευκαιρία να παρακολουθώ διαλέξεις από ταλαντούχους και ανιδιοτελείς εκπαιδευτικούς, που ήρθαν στο Πανεπιστήμιο από κάποια από τα πιο γνωστά πανεπιστήμια του κόσμου.

Θυμάμαι με συγκίνηση τις συζητήσεις που είχα με τους καθηγητές μου, οι οποίοι εμπλέκονται ενεργά με τους φοιτητές, όχι μόνο στην τάξη, αλλά και στηρίζοντάς τους μέσα από προσωπική καθοδήγηση και επίβλεψη.Εκτός από την απόκτηση δεξιοτήτων στα μαθηματικά, τα ηλεκτρονικά και τον προγραμματισμό ηλεκτρονικών υπολογιστών, εκτιμώ επίσης το ότι μου δόθηκε η ευκαιρία να μελετήσω και να διερευνήσω άλλους κλάδους των ανθρωπιστικών σπουδών και κοινωνικών επιστημών, κάτι που με βοήθησε να ικανοποιήσω την περιέργειά μου, αλλά και να διευρύνω τους πνευματικούς μου ορίζοντες.

Με την ολοκλήρωση του πτυχίου μου στην Ηλεκτρολογική Μηχανική με μέσο όρο 4.0, γράφτηκα στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών στην Περιβαλλοντική Υγεία του Διεθνούς Ινστιτούτου Περιβάλλοντος και Δημόσιας Υγείας της Κύπρου, και ακολούθως σε διδακτορικό πρόγραμμα στη Βιοστατιστική στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ στις Ηνωμένες Πολιτείες. Σήμερα, είμαι συνιδρυτής και Επικεφαλής Επιστήμονας Δεδομένων της EADX, μιας εταιρείας ανάλυσης μεγάλων δεδομένων και παροχής επιχειρηματικών συμβουλών, με έδρα τη Σιγκαπούρη.

Κοιτάζοντας πίσω στα τέσσερα αυτά χρόνια, είμαι πραγματικά ευγνώμων που υπήρξα μέλος της οικογένειας του UNIC, και για τον καθοριστικό ρόλο που διαδραμάτισε στη διαμόρφωση του μέλλοντός μου

Emmanuel Dimont
Ιδρυτικό Στέλεχος και Επιστημονικός Διευθυντής Δεδομένων, EADX,
Ηλεκτρολογική Μηχανική, Tάξη του 2008