Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας παρόν στο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής Κεντρικής Μακεδονίας

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος στη Θεσσαλονίκη το 11ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής Κεντρικής Μακεδονίας με χορηγό-υποστηρικτή το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.

Στο συνέδριο, που πραγματοποιήθηκε στις 16-19 Απριλίου, συμμετείχε ενεργά, για δεύτερη χρονιά, το Τμήμα Πληροφορικής και το Γραφείο Ελλάδας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, διοργανώνοντας δύο επιτυχημένα workshops:
• Διεισδύοντας σ ένα web server
• Απεικόνιση και Αλληλεπίδραση Δεδομένων Μεγάλου Όγκου

Το συνέδριο αυτό αποτελεί ένα πρωτοποριακό εκπαιδευτικό εγχείρημα και έχει στόχο να προσφέρει στους μαθητές την εμπειρία συμμετοχής σε μία επιστημονική διοργάνωση υψηλών προδιαγραφών και κυρίως την ευκαιρία σύνθεσης και παρουσίασης μιας πρωτότυπης ερευνητικής εργασίας με την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών.

Ο φιλόξενος χώρος του Κέντρου Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας – ΝΟΗΣΙΣ υποδέχθηκε περισσότερους από 2400 μαθητές- εισηγητές, από 127 σχολικές μονάδες. Με την καθοδήγηση 340 εκπαιδευτικών τους, παρουσίασαν 210 καινοτόμες εργασίες με αντικείμενο τον προγραμματισμό εφαρμογών, την ρομποτική, αυτοματισμούς και ερευνητικά Project.