Τα εκατοντάχρονα της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ILO) και το μέλλον της εργασίας

Η τεχνολογία και η παγκοσμιοποίηση μετασχηματίζουν τον κόσμο της εργασίας. Υπάρχει ανάγκη για μια ανθρωποκεντρική ατζέντα που να ενισχύει την κοινωνική δέσμευση, θέτοντας τον άνθρωπο και την εργασία που επιτελεί στο επίκεντρο της οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής, καθώς και της επιχειρηματικής πρακτικής.

Αυτά ήταν τα βασικά ζητήματα που εξετάσθηκαν και αναλύθηκαν σε βάθος σε επίκαιρη ημερίδα με αφορμή τα 100 χρόνια από την ίδρυση του ILO, που διοργάνωσε το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων σε συνεργασία με τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

Στην ημερίδα συμμετείχε η κ. Ζέτα Αιμιλιανίδου, Υπουργός Εργασίας Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, καθώς και οι επικεφαλής των κοινωνικών εταίρων κκ. Μιχάλης Αντωνίου, Γενικός Διευθυντής της ΟΕΒ, Μάριος Τσιακκής, Γενικός Γραμματέας του ΚΕΒΕ, Ανδρέας Μάτσας, Γενικός Γραμματέας της ΣΕΚ, Πάμπης Κυρίτσης, Γενικός Γραμματέας της ΠΕΟ και Ιωσήφ Αναστασίου, Πρόεδρος της ΔΕΟΚ, ενώ έγιναν παρεμβάσεις από ακαδημαϊκούς και τεχνοκράτες.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε η Αν. Κοσμήτορας της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας Χρι