Με Μεγάλη Επιτυχία Πραγματοποιήθηκε η Κύπρο-Ρωσική Ακαδημαϊκή Ολυμπιάδα του Πανεπιστημίου Λευκωσίας

Η πρώτη Κύπρο-Ρωσική Ακαδημαϊκή Ολυμπιάδα, που συνδιοργανώθηκε από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και το Ρωσικό Πολιτιστικό Κέντρο, με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Κυπριακή Δημοκρατία, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, καταγράφοντας μεγάλη συμμετοχή ρωσόφωνων μαθητών απ’ όλο το νησί.

Η Ολυμπιάδα ολοκληρώθηκε με τελετή που πραγματοποιήθηκε, στην οποία ανακοινώθηκαν οι νικητές και τους απονεμήθηκαν ακαδημαϊκές υποτροφίες και χρηματικά έπαθλα, για τη συμμετοχή τους σε σειρά ακαδημαϊκών διαγωνισμών στους τομείς της Αρχιτεκτονικής, Διοίκησης και Διοικητικής Πληροφοριακών Συστημάτων (MIS) και Επικοινωνίας. Την κριτική επιτροπή συνέθεσαν δύο ακαδημαϊκοί από τα αντίστοιχα τμήματα του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, καθώς και ένας εκπρόσωπος του Ρωσικού Πολιτιστικού Κέντρου.

Στην τελετή παρευρέθηκαν οι συμμετέχοντες και οι οικογένειές τους, εκπρόσωποι της διοίκησης του Πανεπιστημίου, καθώς και εκπρόσωποι του Ρωσικού Πολιτιστικού Κέντρου και της Πρεσβείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Στην ομιλία του, ο Σύμβουλος της Ρωσικής Πρεσβείας, κ. Yury Kozin, συνεχάρη τους νικητές και τους συμμετέχοντες, σημειώνοντας ότι «Τέτοιου είδους εορτασμοί συμβάλλουν στην ενίσχυση των εκπαιδευτικών και διαπροσωπικών δεσμών μεταξύ του ρωσικού και κυπριακού έθνους. Χάρη σε Ολυμπιάδες σαν και αυτή, οι μαθητές όχι μόνο αποκτούν νέες γνώσεις και δεξιότητες, αλλά και κάνουν και νέους φίλους».

Εκ μέρους του Ρωσικού Πολιτιστικού Κέντρου στην Κύπρο, ο κ. Alexey Melnikov, συνεχάρη όλους τους μαθητές και δήλωσε: «Πρόκειται για μια σημαντική πρωτοβουλία για την προώθηση της επιστήμης και της καινοτομίας ανάμεσα στη νέα γενιά Ρώσων συμπατριωτών. Εύχομαι σε όλους τους συμμετέχοντες καλή σταδιοδρομία».

Μιλώντας εκ μέρους του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, η Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων, καθηγήτρια Edna Yamasaki, συνεχάρη τους νικητές και ευχαρίστησε επίσημα τους διευθυντές των ρωσικών γυμνασίων και λυκείων για τη συμβολή τους στην πραγματοποίηση της Ολυμπιάδας. Η καθηγήτρια Yamasaki δήλωσε ακόμη: «Είμαι βέβαιη για την αριστεία των έργων που αναπτύχθηκαν στο πλαίσιο της Ολυμπιάδας. Ελπίζω να είχατε μια θαυμάσια εμπειρία στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και ευελπιστώ να σας δω στο εγγύς μέλλον, για να σας καλωσορίσω ως μέλος της οικογένειας UNIC».

Τέλος, η κ. Evgeniya Kasyan, Regional Counsellor Russia and CIS του Πανεπιστήμιου Λευκωσίας, δήλωσε: «Ανεξάρτητα από τις θέσεις τους, όλοι οι συμμετέχοντες θα πρέπει να θεωρούν τον εαυτό τους νικητή, καθώς αφιέρωσαν χρόνο και ξεδίπλωσαν τις δεξιότητές τους, παρουσιάζοντας έργα εξαιρετικής ποιότητας. Είμαστε περήφανοι για κάθε συμμετέχοντα».

Μετά την τελετή, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να βγάλουν φωτογραφίες με το διάσημο ρομπότ του Πανεπιστημίου Λευκωσίας “Nicky” και να περιηγηθούν στις εγκαταστάσεις του πανεπιστημίου.