Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας διακρίθηκε ως “Biggest Contributor to the Rise of Blockchain in 2018”

Ως μέρος της μεγαλύτερης έκθεσης blockchain στην Ευρώπη, στα πρώτα διεθνή βραβεία “The Blocks”, τα οποία προάγουν την αριστεία στις τεχνολογίες blockchain

 Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας έχει διακριθεί με τον τίτλο “Biggest Contributor to the Rise of Blockchain in 2018” στη φετινή ετήσια έκθεση Blockchain Expo Europe, που πραγματοποιήθηκε στο RAI του Άμστερνταμ στις 26-27 Ιουνίου 2018. Το βραβείο αυτό απονέμεται σε οργανισμούς οι οποίοι έχουν επιδείξει αριστεία στη στρατηγική, την εφαρμογή ή την αποτελεσματικότητα των τεχνολογιών blockchain κατά το προηγούμενο έτος.

Γενικότερα, το βραβείο “Biggest Contributor” θεωρείται ως αναγνώριση της συνέχισης των πρωτοβουλιών του Πανεπιστημίου στην εκπαίδευση και στην έρευνα στο blockchain. Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας είναι το πρώτο πανεπιστήμιο παγκοσμίως που προσέφερε δωρεάν εισαγωγικό εξ αποστάσεως μάθημα στο Ψηφιακό Νόμισμα, ενώ παράλληλα το μεταπτυχιακό πρόγραμμα του (MSc in Digital Currency) υπήρξε το πρώτο πλήρες ακαδημαϊκό πρόγραμμα στον τομέα. Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας πρωτοπόρησε για ακόμη μια φορά, σε σχέση με την τεχνολογία blockchain, ως το πρώτο πανεπιστήμιο στον κόσμο το οποίο από πέρσι εκδίδει όλους τους τίτλους σπουδών των αποφοίτων του στο Blockchain, αξιοποιώντας παράλληλα την τεχνολογία αυτή για την ηλεκτρονική πιστοποίηση της αυθεντικότητας των πιστοποιητικών αυτών (Πτυχίων, Μεταπτυχιακών και Διδακτορικών Διπλωμάτων).

«Είμαστε περήφανοι που συμβάλλουμε έμπρακτα στην υιοθέτηση της τεχνολογίας blockchain από τον ακαδημαϊκό χώρο καθώς και στην προώθηση της έρευνας αιχμής και της εκπαίδευσης σε αυτό τον τομέα. Είμαστε ιδιαίτερα ευχαριστημένοι όταν οι προσπάθειές μας αναγνωρίζονται με αυτόν τον τρόπο, ως μέρος της μεγαλύτερης ετήσιας εκδήλωσης στην Ευρώπη για το blockchain», δήλωσε η Σούλλα Λουκά, Διευθύντρια της πρωτοβουλίας Blockchain Initiative του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

Η απονομή των βραβείων πραγματοποιήθηκε στις 27 Ιουνίου 2018 στο Άμστερνταμ, μετά από μια συναρπαστική πρώτη μέρα του Blockchain Expo που περιλάμβανε σημαντικές ομιλίες, διαδραστικές ομάδες συζήτησης και μελέτες περιπτώσεων για επίλυση προβλημάτων. Χαιρετισμό απηύθυνε ο Richard Kastelein, ιδρυτής του Blockchain News και οικοδεσπότης της εκδήλωσης, η οποία είχε στόχο την επιβράβευση αριστείας σε τεχνολογίες blockchain.

Η κριτική επιτροπή του “The Blocks” αποτελείτο από κορυφαίες προσωπικότητες της βιομηχανίας, όπως η Marcella Atzori, η Tiana Laurence, ο Nick Nickton και άλλοι. Όλες οι συμμετοχές κρίθηκαν βάσει των ακόλουθων κριτηρίων: Καινοτομία, Τεχνική Αριστεία, Επίδραση, Ευχρηστία/Χρηστικότητα, Αποτελεσματικότητα, Εφαρμογή, και Προοπτική για Ανάπτυξη.

Το “Blockchain Expo” είναι η μεγαλύτερη ετήσια εκδήλωση στην Ευρώπη για επιχειρήσεις blockchain, η οποία συγκεντρώνει πέραν των 8,000, αφοσιωμένους στο blockchain συμμετέχοντες, από σημαντικές βιομηχανίες του χώρου. Η διήμερη έκθεση  παρουσιάζει παγκόσμιας κλάσης έργο από κορυφαίους οργανισμούς που αγκαλιάζουν και αναπτύσσουν τεχνολογίες αιχμής στον τομέα του blockchain.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Blockchain Initiative του Πανεπιστημίου Λευκωσίας παρακαλούμε επικοινωνήστε με τον Milton George στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected].