Σε διαγωνισμό του Ιδρύματος Μαραγκοπούλου για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου

Σημαντική διάκριση έλαβε η φοιτήτρια του Τμήματος Νομικής της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, Αναστασία Κερχανατζίδου, εξασφαλίζοντας το δεύτερο βραβείο από το φημισμένο Ίδρυμα Μαραγκοπούλου για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, με τη συμμετοχή της στον 12ο διαγωνισμό των ελληνικών και κυπριακών πανεπιστημίων στη θεματική: «Οι Εξελίξεις του Κυπριακού το 2017 – Διεθνοπολιτικές και Νομικές Προεκτάσεις». Η βράβευση πραγματοποιήθηκε στις 12/06/2018 στις 18.30 και σε αυτή παρέστη, ο Πρόεδρος του Τμήματος Νομικής του Πανεπιστημίου, Χρήστος Παπαστυλιανός, ο οποίος και συνεχάρη τη φοιτήτρια εκ μέρους όλων των μελών του διδακτικού και ερευνητικού προσωπικού της Σχολής.

Η εργασία της Αναστασίας Κερχανατζίδου προβαίνει σε ανάλυση των διαφόρων πτυχών του κυπριακού ζητήματος και αναλύει με λεπτομέρεια και παρρησία τις διεθνοπολιτικές και νομικές προεκτάσεις του. Η φοιτήτρια αποφοιτά φέτος από το πρόγραμμα Νομικής, έχοντας ολοκληρώσει πλήρες πρόγραμμα ελληνικού δικαίου με άριστα και έχοντας λάβει την ψηλότερη δυνατή ακαδημαϊκή επίδοση.

Το πτυχίο Νομικής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας περιλαμβάνει πλήρη προγράμματα ελληνικού, κυπριακού και αγγλικού δικαίου και έχει τύχει αναγνώρισης από ακαδημαϊκούς και επαγγελματικούς φορείς αναγνώρισης στην Κύπρο, την Ελλάδα, καθώς και πληθώρα κρατών διεθνώς, ενώ είναι πρωτοπόρο στη συγκριτική αντιμετώπιση του δικαίου που είναι απαραίτητη για οποιοδήποτε νομικό του σήμερα.

Η Νομική Σχολή συγχαίρει τη φοιτήτρια της για τη διάκριση και της εύχεται ακόμα περισσότερες επιτυχίες στο μέλλον.