Απονεμήθηκαν τα Βραβεία Ενεργού Πολίτη 2019

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας στηρίζει τον θεσμό αναλαμβάνοντας την πιστοποίηση της εγκυρότητας της όλης διαδικασίας

Σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο τη Δευτέρα, 20 Μαΐου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης απένειμε τα βραβεία Ενεργού Πολίτη. Ο θεσμός διοργανώνεται για δεύτερη συνεχή χρονιά από το Γραφείο του Επιτρόπου Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, κ. Γιαννάκη Γιαννάκη, σε συνεργασία με την ΟΠΑΠ Κύπρου. Χορηγοί επικοινωνίας του θεσμού είναι ο Φιλελεύθερος, το ραδιόφωνο Active, ο Alpha Κύπρου, ενώ στηρίζει το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.

Για την αξιολόγηση των υποψηφιοτήτων λειτούργησαν 2 Επιτροπές στις οποίες συμμετείχαν και εκπρόσωποι του Πανεπιστημίου Λευκωσίας. Οι Επιτροπές κατέληξαν στην επιλογή 8 υποψηφίων για 5 κατηγορίες βραβείων Ενεργού Πολίτη, οι οποίες ακολούθως τέθηκαν σε ηλεκτρονική ψηφοφορία από το κοινό μέσω ειδικής ιστοσελίδας. Από τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας τα πρώτα βραβεία για τις πέντε κατηγορίες απονεμήθηκαν ως ακολούθως:

  • Ειδική κατηγορία στρατευσίμων: Μαρίνος Μεϊτάνης
  • Εθελοντές/Εργαζόμενοι Δημόσιου Τομέα: Μαρία Παλμύρη
  • Εθελοντές/Εργαζόμενοι Ιδιωτικού Τομέα: Εθελοντές Remedica
  • Ενεργοί Πολίτες άνω των 18: Θεόδουλος Μακρυγιάννης
  • Μαθητές Λυκείου: Μαρίνα Κλεάνθους

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας στηρίζει διαχρονικά τον θεσμό αναλαμβάνοντας την πιστοποίηση της εγκυρότητας της όλης διαδικασίας. Κατά τη διάρκεια της τελετής, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, Καθηγητής Νίκος Καρτακούλλης, επέδωσε στον Επίτροπο Εθελοντισμού ειδικό Έντυπο Πιστοποίησης της Εγκυρότητας της διαδικασίας. Στην τελετή παρευρέθηκαν επίσης, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, Καθηγητής Φίλιππος Πουγιούτας, και ο Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής, κύριος Αντώνης Πολεμίτης.

Σημειώνεται ότι στην κατηγορία Ενεργού Πολίτη άνω των 18, ένα από τα βραβεία έλαβε ο Καθηγητής Γυναικολογίας-Μαιευτικής, επικεφαλής του Τμήματος Γυναικολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, Σερ Αρουλκουμαράν Σαπαρατνάμ. Ο Καθηγητής Σαπαρατνάμ διακρίνεται για την αφιλοκερδή εκπαίδευση Επαγγελματιών Υγείας, σε συνεργασία με το Νοσοκομείο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος ΙΙΙ και την Επιστημονική Εταιρεία Γυναικολογίας και Μαιευτικής. Συγκεκριμένα, διακρίνεται για την τεράστια δράση του στον περιορισμό της καισαρικής τομής στην Κύπρο και στην προώθηση του φυσιολογικού τοκετού.