Το 2009, άρχισα να ενδιαφέρομαι για τον καινοτόμο τομέα των Blockchains και Bitcoin και να διαβάζω ό,τι σχετικό μπορούσα να βρω. Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας είναι ένα πρωτοποριακό, καινοτόμο και προοδευτικό ίδρυμα, που πρώτο στον κόσμο αναγνώρισε πόσο θεμιτή είναι η ακαδημαϊκή και επαγγελματική επιδίωξη του νέου αυτού πεδίου γνώσης, προσφέροντας ένα διαπιστευμένο μεταπτυχιακό δίπλωμα στο ψηφιακό νόμισμα. Δεν ήμουν ο τυπικός υποψήφιος για ένα τέτοιο μεταπτυχιακό πρόγραμμα, έχοντας στο ενεργητικό μου σπουδές Ιατρικής και Χειρουργικής, γι’ αυτό και πραγματικά ενθουσιάστηκα όταν έγινα δεκτός.

Είμασταν 13 άτομα στο πρόγραμμα, όλοι με διαφορετικό γεωγραφικό, επαγγελματικό και ακαδημαϊκό υπόβαθρο. Ο κάθε ένας από εμάς πρόσφερε τα μέγιστα στη συνολική εμπειρία. Το ίδιο και οι καθηγητές, που ήταν εξαιρετικά δραστήριοι, αναγνωρισμένοι και καταρτισμένοι στον χώρο. Με διάρκεια σπουδών δύο χρόνια, και με τα τρία εξάμηνα φοίτησης εξ αποστάσεως, μπόρεσα να ολοκληρώσω το πρόγραμμα, ενώ ταυτόχρονα εργαζόμουν ως χειρούργος. Η ηλεκτρονική παράδοση της ύλης και των εργασιών, όπως και οι πρόσωπο με πρόσωπο τηλεδιασκέψεις ταίριαζαν στο πολυάσχολο πρόγραμμά μου. Για μένα, η πραγματική αξία του πτυχίου ήταν η ευκαιρία που είχα να συζητήσω αυτό το περίπλοκο θέμα με ενδιαφέροντες ανθρώπους, να κατανοήσω καλύτερα πώς και πού αυτή η νέα τεχνολογία εφαρμόζεται στον πραγματικό κόσμο, και ποιες είναι οι δυνητικές μελλοντικές εφαρμογές της.

Είμαι κατενθουσιασμένος που ήμουν ένας από τους πρώτους μεταπτυχιακούς απόφοιτους στον κόσμο στο Ψηφιακό Νόμισμα. Έχω προσκληθεί να μιλήσω για τη χρήση της τεχνολογίας Blockchain στη φαρμακευτική βιομηχανία, σε συνέδριο για τις πολυεθνικές τράπεζες αναπτύξεως, και σε συζητήσεις που αφορούν στους στόχους των Ηνωμένων Εθνών για την Αειφόρο Ανάπτυξη.

Στην παρούσα φάση, κάνω μια στροφή στην καριέρα μου προς τον τομέα της εφαρμογής της τεχνολογίας Blockchain, στο πλαίσιο της δράσης των υγειονομικών και φαρμακευτικών επιστημών και των βιοεπιστημών. Το 2016, είχα την τύχη να διοριστώ Ανώτερος Ιατρικός Λειτουργός και Πρόεδρος του Κλινικού Γνωμοδοτικού Συμβουλίου της Blockchain Health Co., μιας εταιρείας λογισμικών υγειονομικής περίθαλψης με βάση το Σαν Φρανσίσκο, της οποίας οι πελάτες προέρχονται κυρίως από τη φαρμακευτική βιομηχανία.

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας είχε τεράστιο θετικό αντίκτυπο στην επαγγελματική μου σταδιοδρομία, διανοίγοντάς μου μιαν εντελώς νέα πορεία. Νοσταλγώ τις σπουδές μου, και νιώθω εξαιρετικά τυχερός που είχα την τύχη να τις ολοκληρώσω. Συγχαίρω το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας για τον προοδευτικό τρόπο σκέψης του σε έναν τόσο νέο και καινοτόμο τομέα. Αν δεν ήταν τόσο διορατικό, δεν θα είχα τις ευκαιρίες που έχω σήμερα.

Bryant Joseph Gilot 
Ανώτερος Ιατρικός Λειτουργός, Blockchain Health Co.
Ψηφιακό Νόμισμα, Τάξη του 2016