Αναβάθμιση της συνεργασίας Πανεπιστημίου Λευκωσίας-Ισραήλ

Συνεργασίες στους τομείς της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, της τοπικής αυτοδιοίκησης και του τουρισμού

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και το Ισραήλ αναβαθμίζουν περαιτέρω τις σχέσεις τους στους τομείς της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και της τοπικής αυτοδιοίκησης. Σε πρόσφατη επίσκεψη του στο Ισραήλ, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Λευκωσίας καθ. Νίκος Καρτακούλλης πραγματοποίησε την 3η από σειρά παρουσιάσεων στη διετία 2018-2019, σε αξιωματούχους της τοπικής αυτοδιοίκησης και αθλητικούς διευθυντές από το Ισραήλ. Οι παρουσιάσεις εντάσσονται μέσα στο πλαίσιο του προγράμματος επιμόρφωσης αξιωματούχων και στελεχών του Ισραήλ όσον αφορά στην τοπική αυτοδιοίκηση και στον αθλητισμό/τουρισμό και πραγματοποιούνται σε συνεργασία του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, με το Center for Sports Medicine, Science and Methodology του Academic College at Wingate.

Μέσα στο πλαίσιο της προγραμματισμένης επιμόρφωσης τους από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, εντός των επόμενων δύο μηνών θα επισκεφθούν την Κύπρο και το Πανεπιστήμιο δύο 20μελείς ομάδες Ισραηλινών αξιωματούχων.

Επιπρόσθετα στο τέλος Μαρτίου αναμένεται να επισκεφθούν το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας 20 δήμαρχοι από το Ισραήλ για παρακολούθηση του τριήμερου προγράμματος επιμόρφωσης για την ανάπτυξη της τοπικής αυτοδιοίκησης, του αθλητισμού και του αθλητικού τουρισμού, από τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης.