Αναλύθηκε ο Ρόλος των Ρυθμιστικών Αρχών και το Ραδιοτηλεοπτικό Πεδίο

Σε Ημερίδα στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου και του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης της Ελλάδας

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και επίκαιρη ημερίδα, με τίτλο «Ραδιοτηλεοπτικό Πεδίο: Τάσεις, προκλήσεις και ο ρόλος των ρυθμιστικών Αρχών», διοργάνωσαν στο Αμφιθέατρο UNESCO του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, η Αρχή Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου και το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΡΣ) της Ελλάδας. Στη διάρκεια της εξετάσθηκαν και αναλύθηκαν σε βάθος όλα τα σημαντικά ζητήματα που σχετίζονται με την τηλεόραση και το ραδιόφωνο, τους κανόνες και τη νομοθεσία, που ισχύουν στην Κυπριακή Δημοκρατία και την Ελλάδα. Η εκδήλωση συνέπεσε με τα 20 χρόνια από την ίδρυση της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου και το νέο πρωτόκολλο συνεργασίας που υπογράφηκε με το ΕΣΡ, η οποία είναι ανεξάρτητη Ελληνική Αρχή.

Ο Δρ Γιώργος Παυλίδης, Επίκουρος Καθηγητής, Διευθυντής του Ινστιτούτου Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και Πρόεδρος της Επιτροπής Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας, αναφέρθηκε στην αποτυχία της αυτορρύθμισης, επισημαίνοντας πως η ποινικοποίηση της δεοντολογίας θα οδηγήσει τον δημοσιογραφικό κλάδο σε περιπέτειες. «Η διαμόρφωση του κώδικα δημοσιογραφικής δεοντολογίας ήταν προϊόν ελεύθερης βούλησης με τη συμμετοχή των ίδιων των δημοσιογράφων αλλά και της κοινωνίας», υπέδειξε. Τόνισε επίσης πως η δια ροπάλου και εξαναγκασμού υιοθέτηση της δεοντολογίας δεν είναι λύση.

Ο Καθηγητής Κων