Αιτούντων Άσυλο του Άμστερνταμ στο UNIC

Η 23η Σεπτεμβρίου 2014 ήταν μία ημερομηνία σταθμός για μένα.

Η ζωή μου άλλαξε μέσα σε 24 ώρες, όταν η άδεια εργασίας μου στην Ολλανδία δεν ανανεώθηκε. Καθώς ήμουν υπήκοος Συρίας, η ζωή μου έμεινε μετέωρη και η μόνη επιλογή που είχα για να παραμείνω στη χώρα ήταν να αιτηθώ για πολιτικό άσυλο. Έκλεισα τη νεοφυή εταιρεία μου στα κρυπτονομίσματα και στις αναβαθμισμένες διαδικασίες εξόρυξης δεδομένων, για να προσφύγω στο Κέντρο Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο στη Βόρεια Ολλανδία.

Εκεί παρέδωσα όλα τα προσωπικά μου έγγραφα, ενώ τα μόνα υπάρχοντα που μου είχαν απομείνει ήταν το κινητό μου τηλέφωνο, η σύνδεση στο διαδίκτυο και το πορτοφόλι bitcoin μου. Καθώς οι μέρες περνούσαν περιμένοντας την απόφαση της Υπηρεσίας Μετανάστευσης, η οποία θα καθόριζε το μέλλον μου στη χώρα, παρέμεινα αφοσιωμένος στο Bitcoin και στην κοινότητά του, παρακολουθώντας τις κινήσεις των τιμών και τις τελευταίες εξελίξεις. Μέσω των φόρουμ κοινωνικών δικτύων έμαθα για το εξ αποστάσεως μάθημα “Introduction to Digital Currencies” (MOOC) του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

Αποφάσισα λοιπόν να αξιοποιήσω τον ελεύθερό μου χρόνο και έτσι εγγράφηκα στο MOOC για να εμβαθύνω τη γνώση μου στα ψηφιακά νομίσματα και στην τεχνολογία blockchain. Τότε δεν πίστεψα ότι η κίνησή μου αυτή θα αποτελούσε την καλύτερη επένδυση που έκανα ποτέ στον τομέα των κρυπτονομισμάτων. Από την πρώτη μέρα και από την πρώτη διάλεξη που παρακολούθησα για την «Ιστορία του Χρήματος», έμεινα καθηλωμένος και συνειδητοποίησα την αξία που αυτό το ιδιαίτερο πιστοποιητικό θα μπορούσε να έχει για εμένα. Ήταν μια απόδειξη της καλής μου πρόθεσης ότι μπορώ να είμαι χρήσιμος για την ολλανδική κοινωνία και κίνητρο για την Ολλανδική Υπηρεσία Μετανάστευσης ώστε να μου χορηγήσει πολιτικό άσυλο: ένα πιστοποιητικό που έχει εκδοθεί από ένα αναγνωρισμένο και εγκεκριμένο Πανεπιστήμιο στην Ευρώπη. Ολοκλήρωσα το MOOC με επιτυχία, ενώ ακολούθως μου χορηγήθηκε πολιτικό άσυλο στην Ολλανδία. Αλλά αυτοί δεν ήταν οι λόγοι για τους οποίους ήθελα αμέσως να γιορτάσω.

Λίγες εβδομάδες μετά, αφού παρέλαβα το Πιστοποιητικό Παρακολούθησης του μαθήματος αυτού, το Πανεπιστήμιο μου προσέφερε πλήρη υποτροφία για το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στο Ψηφιακό Νόμισμα. Το γεγονός αυτό αποτέλεσε μία μεγάλη ευκαιρία ώστε να αλλάξω τη ζωή μου για πάντα, καθώς έχω πλέον αποκτήσει ένα σύνολο δεξιοτήτων που πολύ λίγοι άνθρωποι παγκοσμίως έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν. Οι γνώσεις που αποκόμισα μου επέτρεψαν να διευρύνω τους ορίζοντές μου και να σκεφτώ λύσεις σε προβλήματα παγκόσμιας εμβέλειας με επιπτώσεις στη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων. Οι ομαδικές εργασίες και οι εβδομαδιαίες διαδικτυακές συναντήσεις του προγράμματος με βοήθησαν να καλλιεργήσω τις δεξιότητες που απαιτούνται ώστε να ενισχύσω τα τεχνολογικά μου εργαλεία και να ιδρύσω μία από τις αναδυόμενες νεοφυείς εταιρείες στην Ευρώπη, την “Tykn.tech”, η οποία πρόσφατα διακρίθηκε με το “Chivas Ventures Award” για το 2019.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού μου, έχω αποτελέσει πηγή έμπνευσης για εκατοντάδες ανθρώπους ώστε να παρακολουθήσουν το μάθημα MOOC του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και το μεταπτυχιακό στο Ψηφιακό Νόμισμα. Είναι μία μοναδική ευκαιρία και η καλύτερη επένδυση στην εκπαίδευση στα κρυπτονομίσματα. Επενδύστε στην εκπαίδευση και μάθετε για τις εναλλακτικές εφαρμογές στο blockchain, τη ρύθμιση, την κρυπτογραφία και πολλά άλλα. Πρόκειται για μια μοναδική εμπειρία στο UNIC.

Tey AlRjula

Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής (CEO) / Συνιδρυτής, Tykn.tech
Ψηφιακό Νόμισμα, Τάξη του 2017