Υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ της Έδρας UNESCO του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και της Εταιρείας Κυπριακών Σπουδών με σκοπό τη συνεργασία μεταξύ των δύο μερών σε επιστημονικό, εκπαιδευτικό, πολιτιστικό επίπεδο. Συγκεκριμένα, προβλέπεται η οργάνωση συνεδρίων, σεμιναρίων και ημεριδών που αφορούν στον τομέα του Πολιτισμού και των Κυπριακών Σπουδών, καθώς και η συμμετοχή σε κοινά ερευνητικά και εκπαιδευτικά προγράμματα, τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο. 

Επιπλέον, το μνημόνιο προβλέπει τη δημοσίευση ακαδημαϊκών μελετών της Έδρας, οι οποίες θα εστιάζονται στην ιστορία, την αρχαιολογία, τη λαογραφία, τη γλώσσα, την τέχνη, την εκπαίδευση και άλλα θέματα που σχετίζονται με την Κύπρο. Οι μελέτες αυτές θα δημοσιεύονται στο Επιστημονικό Δελτίο της Εταιρείας Κυπριακών Σπουδών με την ονομασία “Κυπριακαί Σπουδαί”. 

Με βάση το μνημόνιο, όλα τα μέλη της Έδρας θα έχουν πρόσβαση στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και επίσης προβλέπει την ξενάγηση στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης ξένων αντιπροσωπειών που επισκέπτονται την Έδρα. 

Μέσω αυτής της συνεργασίας, προβλέπεται επίσης η ανταλλαγή πληροφοριών και τεχνογνωσίας για θέματα κοινού ενδιαφέροντος μεταξύ των δύο μερών. 

Το μνημόνιο συνεργασίας υπογράφηκε στις 5 Ιουλίου, ημέρα Τετάρτη, από τον Διευθυντή της Έδρας UNESCO Καθηγητή Παναγιώτη Αγγελίδη και τον Πρόεδρο του Δ.Σ. της Εταιρείας Κυπριακών Σπουδών Δρ Χαράλαμπο Χοτζάκογλου. Στην τελετή υπογραφής παρευρέθησαν επίσης ο τέως Πρόεδρος της Έδρας UNESCO Δρ Αιμίλιος Α. Σολωμού, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Λευκωσίας Καθηγητής Φίλιππος Πουγιούτας και ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της Εταιρείας Κυπριακών Σπουδών Δρ Ιωάννης Ηλιάδης.