Τμήμα Επιστημών Ζωής2023-10-18T16:18:19+03:00

Τμήμα Επιστημών Ζωής

Σχολή Επιστημών Ζωής και Υγείας

Τμήμα Επιστημών Ζωής

Το Τμήμα Επιστημών Ζωής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας αποτελείται από τα προγράμματα σπουδών/τομείς της Βιολογίας του Ανθρώπου, Διατροφής και Διαιτολογίας, και Επιστήμης του Αθλητισμού. Τα μαθήματα είναι θεωρητικά ή/και εργαστηριακά, και σε όλα τα προγράμματα δίνεται η δυνατότητα στους φοιτητές μέσω της πρακτικής άσκησης να εκπαιδευτούν σε πραγματικές συνθήκες εργασίας στον τομέα τους. Σπουδάζοντας στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας οι φοιτητές και φοιτήτριες επωφελούνται από τις καινοτόμους μεθόδους διδασκαλίας, τα σύγχρονα εργαστήρια και τις συνεργασίες του Πανεπιστημίου Λευκωσίας με εταιρίες και τη βιομηχανία. Όλα τα προγράμματα που προσφέρονται είναι διαπιστευμένα από ακαδημαϊκούς και επαγγελματικού φορείς. Στόχος του Τμήματος είναι η παροχή εξειδικευμένων γνώσεων και δεξιοτήτων στους διάφορους τομείς των Βιοεπιστημών, καλλιεργώντας παράλληλα την προσωπικότητα κάθε φοιτήτριας και φοιτητή, μέσα από μια ισορροπημένη εκπαίδευση βασισμένη στη γνώση και τις σύγχρονες τάσεις της έρευνας. Επιπρόσθετα, το Τμήμα στοχεύει στην ανάπτυξη της κριτικής σκέψης, των πρακτικών γνώσεων και δεξιοτήτων, όπως επίσης και στην ανάπτυξη δεξιοτήτων για την επίλυση προβλημάτων.

Γιατί να σπουδάσετε στο Τμήμα Επιστημών Ζωής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας

  • Το πρόγραμμα Βιολογία του Ανθρώπου είναι το πρώτο του είδους του που προσφέρεται στην Κύπρο και την Ελλάδα, με δυνατότητα εξειδίκευσης στην Κυτταρική και Μοριακή Βιολογία, έναν από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους τομείς της βιολογικής έρευνας

  • Πρώτο πρόγραμμα Επιστήμης του Αθλητισμού στην Κύπρο και το μεγαλύτερο στην Κύπρο όσον αφορά τις εγγραφές φοιτητών

  • Καινοτόμα προγράμματα Διατροφής και Διαιτολογίας σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης

Τι λένε οι φοιτητές μας

«Έχοντας σπουδάσει στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, τόσο για τις προπτυχιακές όσο και για μέρος των μεταπτυχιακών μου σπουδών, μπορώ με βεβαιότητα να πω ότι η εμπειρία ήταν εξαιρετικά ικανοποιητική. Η ποιότητα των ακαδημαϊκών μαθημάτων που προσφέρονται είναι απαράμιλλη. Τα προγράμματα σπουδών είναι υψηλής ποιότητας εφάμιλλα με αυτά των κορυφαίων πανεπιστημίων του εξωτερικού. Αυτό που ξεχωρίζει είναι το κλίμα εμπιστοσύνης και κατανόησης που διαμορφώνεται μεταξύ των διδασκόντων και των φοιτητών και η υποστήριξη που παρέχεται στους φοιτητές. Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας με βοήθησε να κερδίσω την απαραίτητη γνώση και να αναπτύξω τις απαραίτητες δεξιότητες για να χαράξω το δικό μου μονοπάτι μετά την αποφοίτησή μου».

Γεώργιος Δ. Γεωργίου, Βιολογία του Ανθρώπου, Τάξη του 2012, Βιοϊατρικές Επιστήμες (Ανοσολογία), Τάξη του 2017

Οι εκδηλώσεις του Τμήματος

Σημειώστε τα ημερολόγιά σας για μια αξέχαστη γαστρονομική εκδήλωση που διοργανώνει η Σχολή Επιστημών Ζωής και Υγείας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, σε συνεργασία με τη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Yale, την Τρίτη 12 Μαρτίου στο LOFT Restaurant (στον 12-o όροφο της εστίας SIX).

Στο πλαίσιο της προσπάθειας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας να παράσχει ευκαιρίες για περαιτέρω εκπαίδευση σε μαθητές, το Τμήμα Εισδοχής Φοιτητών και η Σχολή Επιστημών Ζωής και Υγείας, πραγματοποιεί και φέτος την έκτη κατά σειρά ημερίδα με θέμα «Αγγίζω την Υγεία 2024»!

This seminar is part of the Research Skills Development Programme (RSDP) series.

Go to Top