Βράβευση Δρα Αιμίλιου Α. Σολωμού από το Ινστιτούτο Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών και τον Σύνδεσμο Πολιτισμού Ελλάδας-Κύπρου

Ο Δρ Αιμίλιος Α. Σολωμού, Διευθυντής της Έδρας UNESCO στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας τιμήθηκε από το Ινστιτούτο Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών (ΙΑΚΕ) και τον Σύνδεσμο Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου, για το σύνολο της προσφοράς του.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της βράβευσης, ο Δρ Σολωμού τιμήθηκε από το ΙΑΚΕ για την πολύχρονη εκπαιδευτική, επιστημονική και ακαδημαϊκή του προσφορά, καθώς και για την προώθηση της συνεργασίας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας  με τον εν λόγω οργανισμό. Η απονομή από το Ινστιτούτο Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών έγινε στο Ηράκλειο της Κρήτης από την Πρόεδρο του ΙΑΚΕ Δρ. Ελένη Μαράκη, τον Αντιπρόεδρο του ΙΑΚΕ Δρ Μανώλη Μπελαδάκη και τον καθηγητή Κωνσταντίνο Λάβδα από το Πάντειο Πανεπιστήμιο. Παρών ήταν και ο Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Λευκωσίας καθηγητής Παναγιώτης Αγγελίδης.

Η βράβευση του Δρα Σολωμού από τον Σύνδεσμο Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου έλαβε χώρα στη διάρκεια του 5ου Πολιτιστικού Πανοράματος του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου, που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού της Ελλάδας (Λογοτεχνικό Έτος Άλκη Ζέη 2023), της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας, της Κυπριακής Πρεσβείας, της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Αθηναίων, στην Αθήνα, την Παρασκευή 2 Ιουνίου 2023.

Η απονομή έγινε από την Πρόεδρο του Συνδέσμου κ. Σίσσυ Σιγιουλτζη-Ρουκά. Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, ο Δρ Σολωμού τιμήθηκε για τη σημαντική του προσφορά στον Πολιτισμό και στην Παιδεία.