Ανανέωση λειτουργίας της Έδρας UNESCO του Πανεπιστημίου Λευκωσίας μέχρι το 2025

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας ανακοινώνει την ανανέωση της εντολής για λειτουργία της Έδρας UNESCO, από τον ομώνυμο διεθνή οργανισμό. Ως αποτέλεσμα της ουσιαστικής παρουσίας και συνεισφοράς της Έδρας στα πολιτιστικά δρώμενα της Κύπρου από το 2005, ο οργανισμός αξιολόγησε θετικά τη συνολική της παρουσία, δίνοντας το πράσινο φως για την ανανέωση της θητείας της λειτουργίας της μέχρι και το 2025.

Με αντικείμενο τον Διαπολιτισμικό Διάλογο, την Πολιτιστική Κληρονομιά, την Ειρήνη και την Παιδεία, η Έδρα UNESCO του Πανεπιστημίου Λευκωσίας δραστηριοποιείται ενεργά σε μια προσπάθεια να ευαισθητοποιήσει το κοινό και την Πολιτεία εντός και εκτός Κύπρου, πάνω στα σχετικά θέματα. Μέσα από τη δράση της, η Έδρα προωθεί επίσης τη δικτύωση και συνεργασία της με άλλες Έδρες, προς επίτευξη του ευρύτερου κοινού τους σκοπού. Στο διάστημα λειτουργίας της μέχρι το 2025, η Έδρα θα εστιάσει στην Πολιτισμική Ποικιλομορφία και τον Διαπολιτισμικό Διάλογο για καλλιέργεια Κουλτούρας Ειρήνης.

Σχολιάζοντας αυτή την σημαντική εξέλιξη, ο Δρ. Αιμίλιος Σολωμού, Διευθυντής  της Έδρας UNESCO του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι και περήφανοι που η προσφορά της Έδρας μας αναγνωρίζεται από την UNESCO. Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε δυναμικά την παρουσία μας στον κυπριακό χώρο, αλλά και στο εξωτερικό».