2 Μαρτίου 2017. 6:30 μ.μ.

Ο αείμνηστος Χρήστος Θεοφιλίδης, ήταν αφοσιωμένος και λάτρευε το αντικείμενο που υπηρετούσε. Την Εκπαίδευση. Αγαπούσε τη διδασκαλία και έδινε όλο του τον εαυτό στο να προσφέρει το καλύτερο στους φοιτητές του. Δεν υπολόγιζε χρόνο και κόπο. Ως ένας καταξιωμένος ακαδημαϊκός έδινε παράλληλα τεράστια σημασία στην έρευνα.

Αυτά ήταν μερικά μόνο από τα όσα αναφέρθηκαν στη διάρκεια εκδήλωσης στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας με την ευκαιρία παρουσίασης δύο Βιβλίων προς τιμήν του Χρήστου Θεοφιλίδη. Ηταν μια πρωτοβουλία της Σχολής Επιστημών Αγωγής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, σε συνεργασία με την έδρα ΟΥΝΕΣΚΟ του Πανεπιστημίου , την έδρα ΟΥΝΕΣΚΟ του Πανεπιστημίου Κύπρου και τον Εκπαιδευτικό ΄Ομιλο Κύπρου, στη διάρκεια της οποίας παρουσιάστηκαν τα βιβλία «Ερευνητική Μεθοδολογία στις Κοινωνικές Επιστήμες και την Εκπαίδευση», και «Εκπαιδευτική Διοίκηση και Ηγεσία: Επιστημολογική Βάση, Ερευνητικές Προσεγγίσεις και Πρακτικές».

Όπως υπέδειξε ο Δρ. Αιμίλιος Σολωμού, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος Διοίκησης και Διευθυντής της ΄Εδρας UNESCO του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, «τα πολυάριθμα άρθρα και βιβλία του Θεοφιλίδη, αποτελούν πειστικά τεκμήρια για την εργατικότητα και αφοσίωση του στην επιστήμη της εκπαίδευσης». Εκατοντάδες φοιτητές, ωφελήθηκαν από την πείρα και τις γνώσεις του. Τα πολυάριθμα βιβλία του διαβάστηκαν και διαβάζονται από πάρα πολλούς φοιτητές αλλά και μάχιμους εκπαιδευτικούς.

«Από τη διοικητική μου ιδιότητα είχα μια ιδιαίτερη σχέση μαζί του όταν ήταν Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Αγωγής του Πανεπιστημίου μας, καθώς η έδρα UNESCO είναι συνδεδεμένη με το Τμήμα Επιστημών Αγωγής και τη Σχολή και ένας από τους βασικούς της σκοπούς είναι η προώθηση της εκπαίδευσης, της παιδείας και του πολιτισμού. Αναγνωρίζοντας τη μεγάλη προσφορά του και σαν ελάχιστη ένδειξη εκτίμησης διοργανώσαμε αυτή την εκδήλωση για την παρουσίαση των δύο βιβλίων», πρόσθεσε.

Χαιρετισμούς απηύθυναν επίσης η Διευθύντρια της ΄Εδρας UNESCO του Πανεπιστημίου Κύπρου καθηγήτρια Μαίρη Κουτσελίνη, ο Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Αγωγής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας Καθηγητής Παναγιώτης Αγγελίδης καθώς και ο Πρόεδρος του Εκπαιδευτικού Ομίλου Κύπρου κος Ανδρέας Παπούλας.

Το βιβλίο «Ερευνητική Μεθοδολογία στις Κοινωνικές Επιστήμες και στην Εκπαίδευση» παρουσίασε η αναπληρώτρια Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Αγωγής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια ΄Ελενα Παπαναστασίου και το βιβλίο «Εκπαιδευτική Διοίκηση και Ηγεσία : Επιστημολογική Βάση, Ερευνητικές Προσεγγίσεις και Πρακτικές» παρουσίασε ο πρώτος Λειτουργός Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού Δρ. Μάριος Στυλιανίδης.