Παρουσιάστηκαν σε ειδική εκδήλωση από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας ίσως οι καλύτερες φοιτητικές εστίες στην Ευρώπη

Τα UNIC Residences θα αποτελέσουν τη μεγαλύτερη φοιτητική εστία στην Κύπρο και μια από τις πιο λειτουργικές και ολοκληρωμένες εστίες στην Ευρώπη, με πρωτοπόρα αρχιτεκτονική και μοντέρνα αισθητική, εμπλουτίζοντας τη σύγχρονη πανεπιστημιούπολη του Πανεπιστημίου Λευκωσίας (UNIC). Αυτό τόνισε ο Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής του Πανεπιστημίου, κ. Αντώνης Πολεμίτης, παρουσιάζοντας σε ειδική εκδήλωση, στο Ανοικτό Αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου, τα τρία υπό ανέγερση σύγχρονα συγκροτήματα του UNIC – SIX, U, και TRIANGLE.

Ο κ. Πολεμίτης, κατά την παρουσίαση των εντυπωσιακών UNIC Residences, τόνισε τη σημαντική συνεισφορά των Κυπριακών πανεπιστημίων στην οικονομία της χώρας. Μελέτες έγκυρων διεθνών οίκων καταδεικνύουν πως η συνεισφορά της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης τις τελευταίες δύο δεκαετίες στην οικονομία της Κύπρου, ανήλθε σε 864 εκατομμύρια ευρώ, ενώ με τους σημερινούς ρυθμούς ανάπτυξης, αναμένεται πως ως το 2023 τα πανεπιστήμια θα έχουν συνεισφέρει 1.3 δις ευρώ, δηλαδή το 6% του ΑΕΠ της Κυπριακής οικονομίας. «Η δυναμική αυτή της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης βασίζεται στο τρίπτυχο Ακαδημαϊκή Αριστεία, Ερευνητικό Έργο και Φοιτητική Εμπειρία», υπέδειξε, επισημαίνοντας την αναγκαιότητα της συνεχούς αναβάθμισης των πτυχών αυτών μέσα στο ανταγωνιστικό παγκόσμιο περιβάλλον.

Η δημιουργία των νέων εστιών, είναι το αποτέλεσμα μιας επένδυσης 60 εκατομμυρίων ευρώ. Πρόκειται δε για τη μεγαλύτερη επένδυση σε πανεπιστημιακή υποδομή στην Κύπρο. Τα UNIC Residences αποτελούνται από 3 κτηριακά συγκροτήματα, τα οποία καταλαμβάνουν έναν χώρο 40.000 τετραγωνικών μέτρων. Με 858 σύγχρονα στούντιο, 6 εστιατόρια και καφέ, 3 γυμναστήρια, πισίνα, και χώρους μελέτης και αναψυχής, καθώς και 6 μπαγκαλόους με ιδιωτικό κήπο, και το UNIC Clubhouse στον 12ο όροφο για αποκλειστική χρήση από μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας του, τα UNIC Residences παρέχουν μια μοναδική εμπειρία στέγασης, ολοκληρωμένες υπηρεσίες και ασύγκριτη πολυτέλεια.

«Τα UNIC RESIDENCES είναι έργο-πρόκληση, το οποίο απασχολεί συνολικά 500 άτομα όλων των ειδικοτήτων και του οποίου η κατασκευή προχωρά σε χρόνο ρεκόρ για τα Κυπριακά δεδομένα», είπε ο κ. Πολεμίτης, ευχαριστώντας όλους τους συνεργάτες και συντελεστές του μεγαλόπνοου αυτού έργου, τα συνεργαζόμενα xρηματοπιστωτικά ιδρύματα, τους Δήμους και τα εργοληπτικά γραφεία που μετέχουν σε αυτή την προσπάθεια.

Τα UNIC Residences θα καλωσορίσουν όλους τους φοιτητές, απόφοιτους, και το διδακτικό, ερευνητικό, και διοικητικό προσωπικό του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, από το φθινόπωρο του 2018, με την λειτουργία του SIX και του U, ενώ θα ακολουθήσει η λειτουργία του TRIANGLE το φθινόπωρο του 2019.​