Λύσε τον μύθο του να είσαι φοιτητής με το Πρόγραμμα «Φοιτητής για μια ημέρα» του Πανεπιστημίου Λευκωσίας

20 December 2012

 

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, μέσα στα πλαίσια της προσφοράς του προς τους μαθητές των δημοσίων και ιδιωτικών σχολείων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, εγκαινιάζει το πρόγραμμα «Φοιτητής για μια μέρα», με την υποστήριξη της Διεύθυνσης Μέσης του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.
 
Μέσα από το πρόγραμμα αυτό, οι μαθητές των σχολείων θα έχουν τη δυνατότητα να "μεταμορφωθούν" σε φοιτητές για μια μέρα, να ξεναγηθούν στους χώρους του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, παρακολουθώντας επιδείξεις στα διάφορα εργαστήρια, καθώς επίσης και μαθήματα του κλάδου που τους ενδιαφέρει. Ακολούθως, θα προσφέρεται δωρεάν, σε όσους συμμετέχοντες το επιθυμούν, το Τεστ Επαγγελματικού Προσανατολισμού «Άριστον», το οποίο διερευνά την προσωπικότητα, τις κλίσεις, τις ικανότητες, τις δεξιότητες και τα ενδιαφέροντα του κάθε μαθητή, προσδιορίζει τα επαγγέλματα που του ταιριάζει, και βοηθά στη λήψη ορθής επιλογής σπουδών και επαγγελματικής καριέρας, για να σπουδάσει αυτό που θέλει… την πρώτη του επιλογή!
Οι μαθητές θα επωφεληθούν σημαντικά από τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα αυτό μιας και, τόσο η επιλογή σπουδών αλλά και ακαδημαϊκού ιδρύματος, όσο και η μετάβαση τους από το Λύκειο στο Πανεπιστήμιο, αποτελεί ορόσημο στη ζωή τους, ενώ οι αποφάσεις που θα κληθούν να λάβουν τώρα θα τους συνοδεύουν στην υπόλοιπη τους ζωή.
Στόχος του Πανεπιστημίου Λευκωσίας με αυτό το πρόγραμμα είναι να συμβάλει ουσιαστικά στην κατεύθυνση μιας ορθής επιλογής εκ μέρους των μαθητών και στην εξασφάλιση της ακαδημαϊκής και μετέπειτα επαγγελματικής τους επιτυχίας.
Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τον κύριο Λοΐζο Μιχαήλ, στα τηλέφωνα 22841723 και 22841528, ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση michael.l@unic.ac.cy.