Μήνυμα από τον Κοσμήτορα

Καλώς ήρθατε στη Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Λευκωσίας. Αν ενδιαφέρεστε να ανάπτυξετε τις απαιτούμενες δεξιοτήτες και ταλέντα που θα σας επιτρέψουν να αναλάβετε ηγετικό ρόλο σε ένα ραγδαία εξελισσόμενο παγκόσμιο επιχειρηματικό περιβάλλον, τότε μην παραλείψετε να μελετήσετε τα προπτυχιακά ή μεταπτυχιακά προγράμματα της Σχολής μας για να βρείτε αυτό που σας ταιριάζει.

Τα προγράμματά μας είναι σχεδιασμένα για ανθρώπους με αποφασιστικότητα και όραμα να αναπτυχθούν σε ειδικευμένους και καταρτισμένους ηγέτες με επιρροή, που μπορούν να χαράσσουν στρατηγικές, και να κάνουν σωστή διαχείριση πόρων – διοικητικών, οικονομικών, ανθρώπινων, τεχνολογικών και μάρκετινγκ. Αποστολή μας είναι να αναδείξουμε απόφοιτους που θα μπορούν να σκέφτονται πιο γρήγορα και πιο έξυπνα από τον ανταγωνισμό.

Τα προπτυχιακά προγράμματα σπουδών μας περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων, Διοίκηση Επιχειρήσεων, Μάρκετινγκ, Διοίκηση Πληροφοριακών Συστημάτων, Αθλητική Διοίκηση, Διοίκηση Ξενοδοχείων και Εστιατορίων, Διοίκηση Επιχειρήσεων Φιλοξενίας, Λογιστική και Χρηματοοικονομικά. Σε μεταπτυχιακό επίπεδο, προσφέρουμε ένα διαπιστευμένο και διεθνώς αναγνωρισμένο πρόγραμμα που οδηγεί σε μεταπτυχιακό τίτλο στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA). Tα ακαδημαϊκά αυτά προγράμματα πλαισιώνονται από τις υπηρεσίες στήριξης επιχειρήσεων και έρευνας.

Η Σχολή έχει στενούς δεσμούς με την επιχειρηματική κοινότητα, την οποία στηρίζει μέσα από άλλα τρία τμήματα του Ιδρύματος, που παρέχουν συμβουλευτικές υπηρεσίες, φυτώριο επιχειρήσεων, καθώς και προγράμματα κατάρτισης και ανάπτυξης. Οι δεσμοί ενισχύονται επιπλέον μέσα από το Συμβουλευτικό Συμβούλιο της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων. Το Συμβούλιο αυτό αποτελείται από μια επίτιμη ομάδα επιφανών στελεχών επιχειρήσεων και αξιωματούχων του Πανεπιστημίου, και λειτουργεί ως γέφυρα μεταξύ της Σχολής και της επιχειρηματικής και επαγγελματικής κοινότητας.

Για να μπορέσει κανείς να καταστεί κορυφαίος ηγέτης επιχειρήσεων σε έναν ραγδαία μεταβαλλόμενο κόσμο, θα πρέπει να έχει ένα εξαιρετικό πτυχίο. Η Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Λευκωσίας προσφέρει μια μοναδική εμπειρία ζωής σε εκείνους που επιδιώκουν να γίνουν καταξιωμένοι, αληθινοί ηγέτες στον κόσμο των επιχειρήσεων. Στη Σχολή μας, θα εκτεθείτε σε πληθώρα προκλήσεων και μεγάλων ευκαιριών που θα ενισχύσουν τον προσωπικό και επαγγελματικό σας ορίζοντα. Τα προγράμματά μας διδάσκονται από καθηγητές με πλούσια διδακτική, ερευνητική και πρακτική εμπειρία στον “πραγματικό κόσμο” των επιχειρήσεων, που θα σας παράσχουν τα απαραίτητα εργαλεία για μια σφαιρική εκπαιδευτική εμπειρία.

Μέσω των προγραμμάτων μας, φιλοδοξούμε να αναπτύξουμε ικανά και κοινωνικά υπεύθυνα διευθυντικά στελέχη με επιχειρηματικό πνεύμα και διεθνή προσανατολισμό, τα οποίοι να μπορούν να αντιμετωπίσουν σωστά τις προκλήσεις του αύριο. Πιστεύουμε ότι οι επιχειρήσεις και οι κοινωνίες χρειάζονται διευθυντες και ηγέτες που μπορούν να σκέφτονται πέρα από τη λογική μιας ενιαίας υπηρεσίας ή μονάδας, και να λαμβάνουν υπόψη ευρύτερα εταιρικά και κοινωνικά συμφέροντα. Η φιλοσοφία μας ως προς τη διδασκαλία, μας επέτρεψε να δημιουργήσουμε ένα αποτελεσματικό και ενθαρρυντικό περιβάλλον μάθησης. Πιστεύουμε ότι ο συνδυασμός στέρεης θεωρίας, πρακτικών μελετών περιπτώσεων και στενής αλληλεπίδρασης με τη βιομηχανία, κάνουν τη Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Λευκωσίας να ξεχωρίζει από όλες τις άλλες σχολές διοίκησης επιχειρήσεων στην περιοχή μας.

Στο σημερινό κόσμο, άνθρωποι σαν εσάς θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση του παγκόσμιου επιχειρηματικού περιβάλλοντος με όλες τις ιδιομορφίες και τις ιδιαιτερότητες του. Θα πρέπει να διαθέτουν ηγετικές, διοικητικές, τεχνικές, οργανωτικές ικανότητες, και ικανότητες στις διεθνείς επιχειρήσεις και τις διαπολιτισμικές σχέσεις. Αυτές οι ιδιότητες είναι που θα κάνουν τη διαφορά όχι μόνο στον χώρο της Κύπρου και της Ευρώπης, αλλά και στον διεθνή χώρο. Εμείς είμαστε εδώ για να διασφαλίζουμε ότι με την ολοκλήρωση των σπουδών σας, θα έχετε όλα τα εφόδια για να αντιμετωπίσετε όλα  αυτά.

Είμαστε πολύ ευτυχείς με τις ακαδημαϊκές υπηρεσίες που μπορούμε να σας προσφέρουμε και σας προσκαλούμε να αφιερώσετε λίγα λεπτά ώστε να γνωρίσετε καλύτερα τη Σχολή μας. Στην περιήγησή σας στην ιστοσελίδα μας, θα ανακαλύψετε μερικά από τα στοιχεία και χαρακτηριστικά που κάνουν το Ίδρυμά μας μοναδικό. Θα βρείτε ένα διεθνώς εκπαιδευμένο διδακτικό και ερευνητικό προσωπικό με δέσμευση για καινοτόμο, υψηλής ποιότητας διδασκαλία και έρευνα. Θα βρείτε μια ποικιλόμορφη ομάδα φοιτητών από όλο τον κόσμο, με εμπειρίες που εμπλουτίζουν το ακαδημαϊκό περιβάλλον. Και θα μάθετε για την αξία και την αναγνώριση που τα προγράμματά μας απολαμβάνουν μέσα στην επιχειρηματική κοινότητα.

Εμείς σας προσκαλούμε θερμά να επισκεφτείτε στην πανεπιστημιούπολή μας και να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις εκπαιδευτικές ευκαιρίες που σας περιμένουν στη Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων.