Κατατακτήριες Εξετάσεις Αγγλικής Γλώσσας

Σημείωση προς όλους τους αιτητές

1. Όλοι οι μελλοντικοί φοιτητές υποχρεούνται να δώσουν τις κατατακτήριες εξετάσεις αγγλικής γλώσσας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, που διενεργούνται online. Σκοπός των εξετάσεων είναι να τοποθετηθούν οι φοιτητές στο σωστό επίπεδο Αγγλικών, ώστε να έχουν τη στήριξη που τους χρειάζεται για τις ακαδημαϊκές τους σπουδές στο Πανεπιστήμιο. Δεν πρόκειται για εισαγωγικές εξετάσεις του Πανεπιστημίου· όσον αφορά απαιτήσεις για εισδοχή στο Πανεπιστήμιο, λαμβάνονται υπόψη προηγούμενες ακαδημαϊκές επιδόσεις (π.χ. Απολυτήριο Λυκείου).

2. Ο αριθμός των πρόσθετων μαθημάτων και η αντίστοιχη επιβάρυνση, δίνονται στον πίνακα παρακάτω:

Επίπεδο ΑγγλικώνΏρες διδασκαλίας/ εργασίαςΜονάδεςΠρόσθετη επιτρεπόμενη επιβάρυνση
ENGL-101 Σύνθεση33Κανονική
ENGL-100 Βασική Γραφή33Κανονική
BENG-100 Κολεγιακά Αγγλικά63Κανονική
BENG-070 Δεξιότητες Γλώσσας1226 ώρες
BENG-060 Αγγλικά για Αρχάριους201Χωρίς επιπλέον μονάδες

 

3. Οι φοιτητές που έχουν τα ακόλουθα προσόντα μπορούν να δώσουν τις εξετάσεις αλλά δεν θα τοποθετηθούν σε χαμηλότερο επίπεδο:

Επίπεδο Αγγλικών

Προσόντα

Paper Based TOEFLComp. Based TOEFLTOEFL IBTGCE “O”/IGCSE LevelIELTSCambridge English Exams
ENGL-101550 +213 +79 +A or B6.5 +CAE Grade A or B Proficiency

A or B or C

ENGL -100513-547183-21065-78C5.5 – 6.0CAE Grade C First Certificate

A or B

 

4. Οι φοιτητές μπορούν να δώσουν τις κατατακτήριες εξετάσεις αγγλικών μετά την επίσημη εγγραφή τους και αφού έχουν καταβάλει το τέλος αίτησης 55 ευρώ.

Οι φοιτητές που παρακολουθούν το Δωρεάν Πρόγραμμα Προσανατολισμού Προπαρασκευαστικών Αγγλικών και Πανεπιστημιακών Δεξιοτήτων (UNISKO – Free English Preparatory and University Skills Orientation Programme) μπορούν να επαναλάβουν τις εξετάσεις μία φορά κατά τη διάρκεια του προγράμματος. Οι φοιτητές ενθαρρύνονται να παρακολουθήσουν το δωρεάν πρόγραμμα UNISKO και να καταβάλουν κάθε προσπάθεια μελέτης και προετοιμασίας για την επανάληψή του. Αυτό θα τους βοηθήσει να έχουν καλύτερα αποτελέσματα και ενδεχομένως να τοποθετηθούν σε ανώτερο επίπεδο Αγγλικών που να μην τους κοστίσει επιπλέον χρήματα αλλά και χρόνο από τις ακαδημαϊκές τους σπουδές.

Κατεβάστε Δείγμα Κατατακτήριας Εξέτασης Αγγλικών (NEPTON)