Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Βραβείο EFQM

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας είναι το πρώτο πανεπιστήμιο σε Κύπρο και Ελλάδα που φθάνει στο επίπεδο “Αναγνώριση για Αριστεία - 5 Αστέρων” της EFQM. Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερου κύρους βραβεία για οργανωτική υπεροχή, και δίνεται σε επιχειρήσεις στην Ευρώπη με τις καλύτερες επιδόσεις.

 

Είμαστε στην πολύ ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι το Πανεπιστήμιό μας έχει λάβει το βραβείο "Αναγνώριση για Αριστεία στην Ευρώπη - 5 Αστέρων” από το Ευρωπαϊκό Ίδρυμα για τη Διοίκηση Ποιότητας (EFQM) για δεύτερη συνεχόμενη φορά, προσθέτοντας ένα ακόμη ορόσημο στην πορεία του προς την αριστεία των επιδόσεων. Αυτό το βραβείο επικυρώνει τη δέσμευση του Πανεπιστημίου για συνεχή βελτίωση και εμπλοκή του στην επιχειρηματική αριστεία, αδιάκοπη ανάπτυξη και εξωστρέφεια.

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας είναι το πρώτο Πανεπιστήμιο σε Κύπρο και Ελλάδα που φτάσει σε αυτό το επίπεδο αναγνώρισης, λαμβάνοντας αυτό το σπουδαίου κύρους βραβείο που δίνεται σε επιχειρήσεις στην Ευρώπη με τις καλύτερες επιδόσεις για την οργανωτική τους υπεροχή.

Για να λάβει αυτό το βραβείο το Πανεπιστήμιο υποβλήθηκε σε μια αυστηρή, εις βάθος αξιολόγηση των επιδόσεών της, με βάση τα κριτήρια του Μοντέλου Αριστείας EFQM, από μια ομάδα ανεξάρτητων αξιολογητών της Ελληνικής Εταιρίας  Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ)*. Το Μοντέλο Αριστείας EFQM είναι ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο διαχείρισης που χαίρει μεγάλης εκτίμησης και χρησιμοποιείται ευρέως στην Ευρώπη, καθώς μας επιτρέπει να κατανοήσουμε τη σχέση αιτίου και αιτιατού μεταξύ των δραστηριοτήτων του οργανισμού και των αποτελεσμάτων που επιτυγχάνει. 

Το διπλό μότο του Πανεπιστημίου "Πρώτα οι Σπουδαστές” και "Αριστεία στην Εκπαίδευση”, καθοδηγεί τις δράσεις μας για τη συνεχή βελτίωση των υηρεσιών που προσφέρουμε στους σπουδαστές και τον εμπλουτισμό της μαθησιακής εμπειρίας.

Ως μέλος του EFQM από το 2010, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας έχει δεσμευτεί να διατηρήσει τη θέση του στην πρώτη γραμμή της εκπαίδευσης, της έρευνας και παροχής κοινωνικών υπηρεσιών - σε πλήρη ευθυγράμμιση με το διαχρονικό εταιρικό μότο του ιδρύματος: «Αριστεία στην Εκπαίδευση". Ως προς αυτό, πιστεύουμε ακράδαντα ότι οι θεμελιώδεις έννοιες της αριστείας αποτελούν τις βασικές αρχές για την επίτευξη μιας αειφόρου αριστείας.

Το EFQM είναι μια μοναδική στο είδος της κοινότητα επιχειρήσεων που εργάζονται μαζί για να βελτιώσουν τις ικανότητές τους στην κατανόηση και την εφαρμογή των όσων επιφέρουν υψηλές επιδόσεις. Το κλειδί για να συμβεί αυτό είναι η κοινή εμπιστοσύνη μεταξύ όλων των μελών του EFQM στη δύναμη της μάθησης μέσω της ανταλλαγής των καλύτερων επιχειρηματικών πρακτικών. Στην ουσία, το EFQM «μοιράζεται ό,τι λειτουργεί».

Η ιστοσελίδα του EFQM:  www.efqm.com

* Ας σημειωθεί πως το EFQM σε κάθε Ευρωπαϊκή χώρα διατηρεί Εθνικό Εταίρο – National Partner Organization (NPO). Για την Ελλάδα και την Κύπρο τον επίσημο αυτό ρόλο κατέχει η ΕΕΔΕ.