Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Αναγνώριση και Διαπίστευση

Όλα τα προπτυχιακά, μεταπτυχιακά και διδακτορικά προγράμματα του Πανεπιστημίου Λευκωσίας πιστοποιούνται από την Κυπριακή Δημοκρατία, έπειτα από ανεξάρτητη αξιολόγηση της Επιτροπή Αξιολόγησης Ιδιωτικών Πανεπιστημίων (ΕΑΙΠ).

Αυτό επιβεβαιώνει το κύρος και το επίπεδο των πτυχίων του Πανεπιστημίου τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και στο εξωτερικό, και καταδεικνύει την ποιότητα και τις προδιαγραφές που τηρούνται από το πανεπιστήμιο. Η πιστοποίηση διασφαλίζει ότι τα πτυχία του Πανεπιστημίου Λευκωσίας παρέχουν τα ακόλουθα σημαντικά οφέλη:

Ισοτιμία και Αντιστοιχία

Οι διδακτορικοί, μεταπτυχιακοί και προπτυχιακοί τίτλοι του Πανεπιστημίου, είναι πλήρως αναγνωρισμένοι μέσα στο πλαίσιο της Συμφωνίας της Μπολόνια. Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας είναι μέλος της Ένωσης Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων (EUA), του Ευρωπαϊκού Ιδρύματος Διεύθυνσης Ποιότητας (EFQM), του Erasmus, και είναι ένα από τα λίγα πανεπιστήμια στην Ευρωπαϊκή Ένωση που έχει λάβει τόσο το σήμα “Παράρτημα Διπλώματος” (Diploma Supplement Label)  όσο και το σήμα  ECTS.

Εργοδότηση

Τα προγράμματα του Πανεπιστημίου αναγνωρίζοντα τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα για σκοπούς εργοδότησης.

Διαπίστευση

DIPAE

Τα προγράμματα σπουδών του UNIC πιστοποιούνται από τον Κυπριακό Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης (ΔΙ.Π.Α.Ε.) 

DOATAP

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας έχει αναγνωρισθεί από τον Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. ως ισότιμο και ομοταγές πανεπιστημιακό ίδρυμα με τα Ελληνικά Α.Ε.Ι.  

ETEK

Το Επιστημονικό Τεχνικό Επιμελητήριο Κύπρου (ΕΤΕΚ) δίνει πλήρη επαγγελματική πιστοποίηση σε όλα τα σχετικά προγράμματα σπουδών του UNIC  

PMQ

Το 4ετές πτυχίο Ιατρικής που προσφέρεται, σε συνεργασία με το St George’s, University of London, είναι αναγνωρισμένο από το Βρετανικό Γενικό Ιατρικό Συμβούλιο ως Πιστοποιητικό Βασικών Ιατρικών Γνώσεων (PMQ), που παρέχει δικαίωμα εγγραφής του κατόχου του ως Γενικός Ιατρός  

RCGP

Οι αξιολογήσεις για το MSc στην Οικογενειακή Ιατρική πιστοποιούνται από το Βρετανικό Βασιλικό Κολέγιο Γενικών Ιατρών και λειτουργούν ως κριτήριο επιλεξιμότητας για συμμετοχή σε διεθνείς οργανισμούς 

Recognition

EFQM Award

Πρώτο πανεπιστήμιο σε Κύπρο και Ελλάδα που έλαβε την υψηλότερη δυνατή διάκριση «Αναγνώριση για την Αριστεία - 5 Αστέρων» από το Ευρωπαϊκό Ίδρυμα Διοίκησης Ποιότητας (EFQM)

ECTS Label

Πιστοποίηση Ευρωπαϊκού Συστήματος Συσσώρευσης και Μεταφοράς Ακαδημαϊκών Μονάδων (ECTS Label) 

Diploma Supplement Label

In a ceremony which took place in Antwerp, Belgium, the European Commission honoured a number of higher education institutions from 17 European countries with the 2010 Diploma Supplement Label. The Diploma Supplement Label was successfully renewed in 2013.

E-xcellence Associate in Quality

Πιστοποίηση «E-xcellence» από το Ευρωπαϊκό Ίδρυμα για την Εξ Αποστάσεως Πανεπιστημιακή Διδασκαλία (EADTU) για τη συνεχή βελτίωση της απόδοσης του Πανεπιστημίου όσον αφορά στην εξ αποστάσεως/ηλεκτρονική μάθηση ​

ICAEW

Πάροχος του επαγγελματικού προσόντος του Ινστιτούτου Εγκεκριμένων Λογιστών Αγγλίας και Ουαλίας ICAEW (Globaltraining) 

ΟΕΒ

Βραβείο Αριστείας του Κυπριακού Οργανισμού Εργοδοτών και Βιομηχάνων στον τομέα των Εκπαιδευτικών Υπηρεσιών 

EBEN Gold Medal

Χρυσό Μετάλλιο Αριστείας Επιχειρηματικής Ηθικής για το 2012 και 2014 από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Επιχειρηματικής Ηθικής στην Ελλάδα (EBEN GR) 

OHSAS

Πιστοποίηση OHSAS 18001 για το Σύστημα Διαχείρισης Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία 

European Business Awards

Πρωταθλητής Ευρωπαϊκών Επιχειρηματικών Βραβείων (Globaltraining) 2013-2014

InBusiness Awards

«Καλύτερος Πάροχος Υπηρεσιών» 2012, Βραβεία InBusiness (Globaltraining) 

UN Global 500 Award

Βραβείο Global 500 των Ηνωμένων Εθνων για συμβολή στο περιβάλλον και την κοινωνία (2003).

EUA Member

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας είναι το μοναδικό ιδιωτικό / μη-κρατικό πανεπιστήμιο στην Κύπρο που έχει ενταχθεί στις τάξεις μερικών επίλεκτων πανεπιστημίων διεθνώς, ως μέλος της Ένωσης Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων - European University Association (EUA).

EURASHE Member

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ιδρυμάτων Ανώτατης Εκπαίδευσης (EURASHE)

Vision2020

The University of Nicosia is the only private university in Cyprus to have joined Vision2020: The Horizon Network. 

Investors in People Certification

Διεθνές Πρότυπο Πιστοποίησης Investors in People για ορθές πρακτικές στον τομέα της διαχείρισης και ανάπτυξης ανθρωπίνων πόρων.

EFQUEL Certification

«Πιστοποίηση UNIQUe για την Ποιότητα στην Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση (e-learning) και Αριστεία στη Χρήση της Τεχνολογίας της Πληροφορικής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση» από το Ευρωπαϊκό Ίδρυμα για την Ποιότητα στην Ηλεκτρονική Εκπαίδευση (EFQUEL) 

QS Stars Label

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας καθίσταται το πρώτο πανεπιστήμιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης που επιτυγχάνει την υψηλότερη βαθμολογία 5 αστέρων (QS Stars) στην Ηλεκτρονική Μάθηση/Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση.