Η Μονάδα Νομικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας τίμησε την Παγκόσμια Μέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με την ευκαιρία της υιοθέτησης της Οικουμενικής Διακήρυξης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στις 10 Δεκεμβρίου 1948, με συζήτηση στρογγυλής τραπέζης, με εκπρόσωπο της Επιτρόπου Διοίκησης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η εκδήλωση τίμησε την 70η επέτειο της υιοθέτησης της Οικουμενικής Διακήρυξης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων από την Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ και είχε ως κεντρικό θέμα το #StandUp4HumanRights. Ο εκπρόσωπος της Επιτρόπου, Γιώργος Κακότας, τόνισε τον ρόλο του Γραφείου της Επιτρόπου ως Ανεξάρτητη Αρχή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, διαπιστευμένη από τον ΟΗΕ, παραθέτοντας τις δράσεις της Επιτρόπου, κας Μαρίας Στυλιανού – Λοττίδου, σε τομείς όπως οι έμφυλες διακρίσεις, μετανάστευση και ελευθερία του λόγου. Ο Διευθυντής της Μονάδας Νομικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, Δρ Αντώνης Στ. Στυλιανού, στην εισαγωγική του ομιλία, τόνισε την σημασία προώθησης, σεβασμού και προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αναφέροντας ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα αφορούν όλους μας και ότι το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, μέσα από διάφορες δράσεις του, συνεισφέρει στην προαγωγή των οικουμενικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των θεμελιωδών ελευθεριών.

Η εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας τη Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2017, αποτέλεσε μέρος των παγκόσμιων εορτασμών για την Μέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.